Ανατομικό μαξιλάρι: πώς θα διαλέξουμε αυτό που μας ταιριάζει

Ένα από τα βασικότερα είδη προσωπικής φροντίδας και ευεξίας είναι το μαξιλάρι. Ένα σωστό ανατομικό μαξιλάρι που ταιριάζει στις ανάγκες μας μπορεί να μας προσφέρει ποιοτικό και ανεμπόδιστο ύπνο, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε πιο ξεκούραστοι και ενεργητικοί την επόμενη μέρα. Από την άλλη, ένα μαξιλάρι που δεν μας ταιριάζει όχι μόνο θα επηρεάσει τον ύπνο μας αλλά και μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους και επιδείνωση των αυχενικών προβλημάτων. Τι πρέπει να προσέξουμε όταν αγοράζουμε ανατομικά μαξιλάρια, ώστε να βρούμε αυτό που κάνει για εμάς χωρίς να πληρώσουμε μια περιουσία;

Λευκό ανατομικό μαξιλάρι

Συχνότητα αλλαγής

Το πρώτο που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι και το πιο καλό μαξιλάρι πρέπει να αλλάζεται κάθε 1-2 χρόνια. Αυτό απαιτείται αφενός γιατί και το πιο ανθεκτικό υλικό φθείρεται με τις ώρες ύπνου και χάνει την ελαστικότητά του. Από την άλλη, ένα παλιό μαξιλάρι συγκεντρώνει πλήθος νεκρών κυττάρων, ακάρεων και άλλων μικροοργανισμών, με αποτέλεσμα να μπορεί να βλάψει την υγεία μας και να προκαλέσει πλήθος αλλεργιών.

Τρόπος ύπνου

Ο τρόπος που κοιμόμαστε παίζει τεράστιο ρόλο στην επιλογή του μαξιλαριού. Φυσικά, κανένας άνθρωπος δεν κοιμάται σε μία μόνο στάση, όμως αυτό που έχει σημασία είναι σε ποια στάση κοιμάστε το περισσότερο διάστημα. Αν κοιμάστε ανάσκελα, χρειάζεστε ένα λεπτό ανατομικό μαξιλάρι με περισσότερο πάχος στο κάτω μέρος, ώστε να συγκρατεί τον αυχένα. Για όσους κοιμούνται στο πλάι, ιδανικό είναι ένα μαξιλάρι με αρκετό πάχος, για να καλύπτει την απόσταση μεταξύ ώμου και αυχένα, ενώ για τον ύπνο μπρούμυτα δεν χρειάζεστε μαξιλάρι ή θα μπορείτε να βολευτείτε με ένα πολύ λεπτό.

Αναπαράσταση σπονδυλικής στήλης κατά τη διάρκεια του ύπνου σε ανατομικό μαξιλάρι

Υλικό μαξιλαριού

Το υλικό του ανατομικού μαξιλαριού διαφέρει ανάλογα με τις ανάγκες σας. Αν θέλετε το μαξιλάρι να προσαρμόζεται στο σχήμα του αυχένα και του κεφαλιού σας, τότε ο αφρός μνήμης ως υλικό είναι κατάλληλο για εσάς, ενώ αν προτιμάτε μια πιο φυσική επιλογή προτιμητέα είναι τα πουπουλένια ανατομικά μαξιλάρια, στα οποία το γέμισμα μπορεί να γίνει στα σημεία που κάθε φορά επιθυμείτε. Αν σας αρέσουν τα σκληρά μαξιλάρια, τότε το λάτεξ, το βαμβάκι και το μάλλινο είναι τα ιδανικά υλικά για εσάς, ενώ το λάτεξ έχει το επιπλέον πλεονέκτημα ότι αντιστέκεται στα ακάρεα και τη μούχλα. Είναι, επίσης, πολύ βολικό για ανθρώπους με προβλήματα στη μέση, αφού ευθυγραμμίζει πλήρως το σώμα.

Μαξιλάρια για προβλήματα υγείας

Τώρα τελευταία έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά κάποια ανατομικά μαξιλάρια , τα οποία μπορούν να βοηθήσουν σε κάποια προβλήματα υγείας. Έτσι, τα μαξιλάρια οξυγόνου βοηθούν τους ασθενείς με διαβήτη να μειώσουν τους χρόνιους πόνους. Πώς το πετυχαίνουν αυτό; Είναι φτιαγμένα από το ίδιο υλικό που χρησιμοποιείται στις ειδικές κάλτσες, οι οποίες βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, και έτσι αυξάνουν τη συγκέντρωση οξυγόνου στα αιμοφόρα αγγεία. Τα ψυχρά μαξιλάρια είναι το αντίδοτο στην αυξημένη εφίδρωση και τις εξάψεις που προκαλούνται από διάφορες ασθένειες και καταστάσεις. Είναι εξοπλισμένα με ειδικές χάντρες, οι οποίες έχουν την ιδιότητα να απορροφούν τη θερμότητα του κεφαλιού κατά τη διάρκεια του ύπνου διατηρώντας έτσι το πρόσωπο αλλά και όλο το σώμα δροσερό και συμβάλλοντας σε καλύτερη ποιότητα ύπνου.

Προτεινόμενα άρθρα
Αφήστε κάποιο σχόλιο
Απάντηση
Παρακαλώ συνδεθείτε για να γράψετε σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Μενού

Δημιουργήστε λογαριασμό για να σώσετε αγαπημένα.

Είσοδος

Δημιουργήστε λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε την wishlist.

Είσοδος