Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχουν τα ανατομικά πέδιλα για να είναι όντως… ανατομικά;

Παλαιότερα, τα ανατομικά παπούτσια  ήταν μόνο κλειστά παπούτσια με πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά εμφάνισης, τα οποία περιόριζαν αρκετά το στυλ. Πλέον, όλα τα είδη και σχέδια παπουτσιών μπορούν να βγουν σε ανατομικά, έτσι ώστε να συμβάλλουν στην καλύτερη στάση του σώματος και την αποφυγή ορθοπεδικών προβλημάτων στα γόνατα και τη μέση. Τα ανατομικά πέδιλα είναι μια εξαιρετική λύση για το καλοκαίρι, όχι μόνο για όσους εργαζόμενους αναγκάζονται σε πολύωρη ορθοστασία κατά τη διάρκεια του ωραρίου τους, αλλά και για όσους θέλουν να είναι κομψοί, αλλά ταυτόχρονα να προστατεύουν το σώμα τους από μελλοντικά προβλήματα και χρόνιους πόνους.

Ωστόσο, τα πέδιλα, για να μπορούν να χαρακτηριστούν ανατομικά, θα πρέπει να έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Διότι στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά παπούτσια που διατείνονται ότι είναι ανατομικά, ενώ δεν είναι, με αποτέλεσμα να τα φοράμε χωρίς κανένα ευεργετικό αποτέλεσμα. Θα πρέπει, λοιπόν, να προσέξετε τα ακόλουθα όταν αγοράζετε ανατομικά πέδιλα, ώστε να ξέρετε ότι όντως θα σας βολέψουν και θα σας προστατεύουν από την υπέρμετρη επιβάρυνση στο πέλμα.

Ελαστικά υλικά

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να ελέγξετε είναι ότι τα υλικά των παπουτσιών είναι ελαστικά, ώστε να αγκαλιάζουν το πόδι και να προσαρμόζονται σε πιθανές παραμορφώσεις. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στα πέδιλα, τα οποία δεν είναι μονοκόμματα, οπότε είναι πιθανό να ασκούν πίεση σε συγκεκριμένα σημεία. Σε αυτά τα σημεία, αν το υλικό δεν είναι ελαστικό, θα δημιουργηθούν άμεσα πληγές με το πρώτο βάδισμα. Το δέρμα θεωρείται γενικά ελαστικό υλικό, όμως είναι σημαντικό να το τεστάρετε.

Υλικά που αναπνέουν

Μπορεί στα πέδιλα κάτι τέτοιο να μη φαντάζει τόσο σημαντικό όσο σε ένα κλειστό παπούτσι, όμως στην πραγματικότητα είναι εξίσου σημαντικό, καθώς τα φοράμε καλοκαίρι με πολλή ζέστη και υγρασία. Έτσι, τα ανατομικά πέδιλα πρέπει να είναι φτιαγμένα από φυσικά υλικά, όπως το δέρμα και ο φελλός, για να επιτρέπουν στο πόδι να αερίζεται. Άλλωστε, η συγκέντρωση ιδρώτα και η υγρασία είναι ένας από τους βασικούς λόγους που το πόδι δεν προσαρμόζεται σωστά μέσα στο παπούτσι.

Αντικραδασμική σόλα

Ίσως το βασικότερο χαρακτηριστικό ενός ανατομικού παπουτσιού σε σχέση με ένα απλό είναι η ειδική σόλα που απορροφάει τους κραδασμούς, ώστε τα πέλματα και συνεπώς όλο το σώμα να δέχεται πολύ μικρότερες φορτίσεις. Αν το πέδιλο έχει τακούνι, κάτι το οποίο είναι απολύτως εφικτό, τότε αυτό θα πρέπει να είναι χαμηλό και χοντρό, καθώς και από το ίδιο υλικό με τη σόλα, για να προστατεύει τις αρθρώσεις.

Εύκαμπτη σόλα

Οι κινήσεις που κάνει το πέλμα κατά τη διάρκεια της βάδισης έχουν μεγάλο εύρος, φυσικά ανάλογα και με το στυλ βάδισης του κάθε ανθρώπου. Έτσι, η σόλα, εκτός από αντικραδασμική, πρέπει να είναι και εύκαμπτη, δηλαδή να εξασφαλίζει ελευθερία κινήσεων σε κάθε βήμα.


Δείτε εδώ όλη τη συλλογή μας σε ανατομικά υποδήματα από τα γνωστότερα brands, ειδικά σχεδιασμένα για να προσφέρουν ανατομική στήριξη αλλά και κομψότητα.

Προτεινόμενα άρθρα
Αφήστε κάποιο σχόλιο
Απάντηση
Παρακαλώ συνδεθείτε για να γράψετε σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Μενού

Δημιουργήστε λογαριασμό για να σώσετε αγαπημένα.

Είσοδος

Δημιουργήστε λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε την wishlist.

Είσοδος