Επαγγελματική υπόδηση: γιατί είναι απαραίτητα τα ανατομικά παπούτσια

Το πέλμα του ανθρώπου είναι κατασκευασμένο, ώστε αφενός να μας βοηθάει στην κίνηση και αφετέρου να απορροφάει τους κραδασμούς, ώστε η κίνηση αυτή να γίνεται άνετα και χωρίς μεγάλες καταπονήσεις και τραυματισμούς στο υπόλοιπο σώμα. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις το άκρο πόδι χρειάζεται μια παραπάνω βοήθεια, ώστε να ανταποκριθεί στο απαιτητικό έργο της πολύωρης ορθοστασίας και βάδισης. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, τα παπούτσια εργασίας έχουν σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να ανακουφίζουν τους εργαζόμενους, οι οποίοι αναγκάζονται να είναι για ώρες όρθιοι, όπως οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι μάγειρες και οι πωλητές. Αν ανήκετε και εσείς σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες, τότε διαβάστε παρακάτω, για να μάθετε όσα πρέπει να ξέρετε γύρω από τα ανατομικά παπούτσια.

Ανατομικό πέλμα παπουτσιού

Πότε τα χρειάζεστε;

Ο γενικός κανόνας λέει ότι η ανατομική επαγγελματική υπόδηση είναι απαραίτητη όταν ο εργαζόμενος είναι όρθιος για πολλές ώρες μέσα στη μέρα. Πιο συγκεκριμένα, όμως, συνήθη συμπτώματα που θα πρέπει να σας θορυβήσουν είναι τα συχνά μυρμηγκιάσματα, τα οιδήματα στα πέλματα, οι τενοντίτιδες, τα κατάγματα κοπώσεως, η επίμονη οσφυαλγία και ο πόνος στα γόνατα και τους αστραγάλους. Αυτά τα συμπτώματα μαρτυρούν ότι η επαγγελματική υπόδηση που χρησιμοποιείτε δεν είναι αρκετή, για να εξασφαλίσει στα άκρα σας σωστή στάση και αποτελεσματική απορρόφηση των κραδασμών, και πρέπει να την αντικαταστήσετε με ανατομική. Αν παράλληλα έχετε και άλλα προβλήματα, όπως διαβήτη ή αρθρίτιδα, τότε έχετε παραπάνω λόγους να στραφείτε στα ανατομικά παπούτσια.

Ανατομικό επαγγελματικό σαμπό

Ποιοι είναι οι τρεις τύποι ανατομικών υποδημάτων;

Τα ανατομικά υποδήματα διακρίνονται σε τρεις τύπους ανάλογα με το πρόβλημα που υπάρχει και τυχόν άλλες συντρέχουσες παθολογικές καταστάσεις. Έτσι, υπάρχουν τα ανατομικά παπούτσια για καθημερινή χρήση ώστε να παρέχεται η μέγιστη ανακούφιση στην ορθοστασία και το περπάτημα. Ωστόσο, υπάρχει περίπτωση κάποιος εργαζόμενος να πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη, ο οποίος αυξάνει τις πιέσεις στα κάτω άκρα και προκαλεί υπαισθησία και έλκη. Έτσι, τα ανατομικά υποδήματα για αυτούς τους ασθενείς είναι προσαρμοσμένα ώστε να προλαμβάνουν την εμφάνιση ελκών. Παράλληλα, υπάρχει και η επαγγελματική υπόδηση αρθριτικού τύπου, η οποία ανακουφίζει από πόνους που δημιουργούνται λόγω υπάρχουσας παραμόρφωσης στα άκρα και τις αρθρώσεις.

Ποια είναι τα οφέλη της ανατομικής επαγγελματικής υπόδησης;

Με τα ανατομικά επαγγελματικά παπούτσια κατανέμονται ισορροπημένα οι δυνάμεις που ασκούνται στο πέλμα. Το πέλμα είναι αντιμέτωπο αφενός με το βάρος του σώματος και αφετέρου με την αντίσταση του εδάφους. Το ανατομικό παπούτσι απορροφάει τους κραδασμούς που δημιουργούνται από την ενέργεια αυτών των δύο δυνάμεων και έτσι προστατεύει τις αρθρώσεις των κάτω άκρων αλλά και των γονάτων και της μέσης από χρόνια προβλήματα και παραμορφώσεις. Σίγουρα, δεν μπορεί να διορθώσει τις υποκείμενες ανωμαλίες του ποδιού, όμως μειώνει τις υπερβολικές καταπονήσεις, ώστε να αποφεύγονται λανθασμένοι υπτιασμοί και πρηνισμοί κατά τη διάρκεια της βάδισης. Η ισομερής και αρμονική κατανομή των πιέσεων σε όλο το εύρος του τριγώνου στήριξης του ποδιού βελτιώνει τη λειτουργία του και εγγυάται ότι η πολύωρη ορθοστασία θα είναι πιο ξεκούραστη και χωρίς κινδύνους για τον εργαζόμενο.

Προτεινόμενα άρθρα
Αφήστε κάποιο σχόλιο
Απάντηση
Παρακαλώ συνδεθείτε για να γράψετε σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Μενού

Δημιουργήστε λογαριασμό για να σώσετε αγαπημένα.

Είσοδος

Δημιουργήστε λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε την wishlist.

Είσοδος