Ιατρικά παντελόνια: Πως να τα πλύνετε και να τα απολυμάνετε αποτελεσματικά

Τα ιατρικά επαγγέλματα είναι πολύ δημοφιλή αλλά και απαιτητικά. Είναι πολύ δύσκολο να φροντίζετε τις ανάγκες των ασθενών και κάθε δραστηριότητα πρέπει να διεξάγεται με απόλυτη ασφάλεια για την υγεία τους. Για αυτό, είναι απαραίτητη η χρήση ιατρικών στολών.

Οι ιατρικές μπλούζες και τα ιατρικά παντελόνια όπως είπαμε είναι υποχρεωτικά για όλους όσους εργάζονται στα επαγγέλματα υγείας - νοσοκόμους, ιατρούς, χειρουργούς, υπεύθυνους καθαριότητας, αλλά και στην υποδοχή. Γενικά, όλοι όσοι εργάζονται σε μια κλινική, ένα ιατρείο, ή ένα νοσοκομείο πρέπει να φορούν ειδικές στολές. Βρείτε τα καλύτερα ιατρικά παντελόνια υψηλής ποιότητας και αντοχής στο Medica Hellas.

Τι γίνεται αν λερωθούν ή μολυνθούν από όλων των ειδών τις βρωμιές; Μάθετε πως να πλένετε και να απολυμαίνετε σωστά τα ιατρικά σας παντελόνια για να είστε βέβαιοι αλλά και για να τα διατηρήσετε σε καλή κατάσταση για περισσότερο διάστημα.

Πως να πλύνετε τα ιατρικά παντελόνια

Κάτι που ίσως σας εκπλήξει είναι το γεγονός πως πρέπει να πλένετε τα ιατρικά παντελόνια με κρύο νερό. Πολλοί πιστεύουν λανθασμένα πως το πλύσιμο με ζεστό νερό θα τα απολυμάνει αποτελεσματικά, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ο καλύτερος τρόπος είναι να τα αναποδογυρίσετε (το μέσα - έξω) να τα πλύνετε με κρύο νερό και να τα στεγνώσετε αμέσως. Με αυτόν τον τρόπο βεβαιώνεστε πως το ύφασμα θα παραμείνει αναλλοίωτο, δε θα ξεθωριάσει ούτε θα σκιστεί. Σε περίπτωση που εντοπίσετε σημάδια φθοράς, πρέπει να τα πετάξετε αμέσως.

Φροντίστε να πλένετε καθημερινά τα ιατρικά παντελόνια και μην τα επαναχρησιμοποιείτε αν δεν τα έχετε πλύνει και στεγνώσει. Προμηθευτείτε ένα δεύτερο σετ από τη Medica Hellas για να μη βρεθείτε ποτέ χωρίς τη στολή σας. Πολλοί αγοράζουν ένα παντελόνι για κάθε ημέρα της εβδομάδας για να είναι απόλυτα σίγουροι.

Πως να απολυμάνετε τα ιατρικά παντελόνια

Όταν η στολή σας ή το παντελόνι σας έχει λερωθεί με αίμα, σωματικά υγρά, ή άλλα χημικά, είναι πάρα πολύ σημαντικό να προχωρήσετε σε καλό πλύσιμο και απολύμανση. Αυτό γιατί δεν πρέπει να μεταφερθούν μικρόβια στα ρούχα σας ή σε άλλους ασθενείς. Με προσοχή, χρησιμοποιώντας γάντια αφαιρέστε τα ιατρικά ρούχα και τοποθετήστε τα σε μια σακούλα μόνα τους, χωρίς άλλα άπλυτα.

Πλύντε τα ιατρικά παντελόνια στο πλυντήριο μόνο με άλλα κομμάτια της στολής σας που έχουν λερωθεί. Για να απολυμανθούν σωστά, προσθέστε λευκό ξύδι στον κανονικό κύκλο πλυσίματος. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα κάνετε σωστή απολύμανση, αλλά θα διατηρήσετε την καλή ποιότητα του υφάσματος του ιατρικού παντελονιού. Μόνο σε πολύ ακραίες περιπτώσεις λεκέδων που έχουν αποχρωματίσει το ιατρικό ρούχο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη (που δεν επηρεάζει το χρώμα). Ακόμα, μπορείτε να προσθέσετε έλαιο από πεύκο στον κύκλο πλυσίματος που θεωρείται ένα φυσικό προϊόν απολύμανσης.

Είναι πολύ σημαντικό να προμηθευτείτε ιατρικά παντελόνια υψηλής ποιότητας και ανθεκτικότητας. Βρείτε τα καλύτερα ιατρικά παντελόνια της αγοράς στο Medica Hellas, κατασκευασμένα από κορυφαία υλικά ώστε να διευκολύνουν ακόμα περισσότερο το δύσκολο έργο σας.

Διαλέξτε τα δικά σας ιατρικά παντελόνια
Προτεινόμενα άρθρα
Αφήστε κάποιο σχόλιο
Απάντηση
Παρακαλώ συνδεθείτε για να γράψετε σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Μενού

Δημιουργήστε λογαριασμό για να σώσετε αγαπημένα.

Είσοδος

Δημιουργήστε λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε την wishlist.

Είσοδος