Ιατρικές ποδιές: Πώς θα βρείτε το κατάλληλο μέγεθος

Η εύρεση του σωστού μεγέθους στις ιατρικές ποδιές - ρόμπες δεν είναι πάντα κάτι απλό και εύκολο. Ωστόσο, παίζει τεράστιο ρόλο στο αν ο γιατρός θα νιώθει τελικά άνετα, ώστε να μπορεί ανενόχλητος να εκτελεί τα καθήκοντά του. Η σωστή εφαρμογή της στολής σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα και ανθεκτικότητά της είναι βασικά χαρακτηριστικά που κάνουν τη δύσκολη καθημερινότητα στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης πιο ευχάριστη.

Πώς, όμως, θα βρείτε το σωστό μέγεθος στην ιατρική στολή σας; Διαβάστε παρακάτω τι πρέπει να προσέξετε.

Κάντε σωστές μετρήσεις

Η πιο σημαντική λεπτομέρεια που πρέπει να θυμάστε όταν επιλέγετε το σωστό μέγεθος στολής είναι οι μετρήσεις του σώματός σας, οπότε πρέπει αυτές να είναι σωστές και πρόσφατες. Οι τέσσερις μετρήσεις που θέλετε είναι οι γοφοί, το στήθος, η μέση και οι ώμοι. Αυτές είναι φυσικά απαραίτητες για αγορές online, αλλά καλό είναι να τις γνωρίζετε και για αγορές από φυσικό κατάστημα.

Πάντως, εκτός από το να είναι πρόσφατες οι μετρήσεις, θα πρέπει να έχουν γίνει και με το σωστό τρόπο, ώστε να είναι ακριβείς. Μια βασική συμβουλή είναι να κρατάτε τη μεζούρα σφιχτά στο δέρμα σας, χωρίς όμως να την πιέζετε υπερβολικά. Καλό είναι επίσης, να ζητήσετε από κάποιο άλλο άτομο να σας μετρήσει. Μπορείτε να δοκιμάσετε να μετρήσετε τον εαυτό σας, αλλά δεν θα είναι τόσο ακριβές. Ένα άλλο άτομο θα διασφαλίσει ότι η ταινία μέτρησης είναι πάντα επίπεδη και ότι διατηρείτε τη σωστή στάση. Η σωστή στάση σημαίνει να μην καμπουριάζετε και να έχετε έξω το στήθος και ανοιχτούς τους ώμους. Σημαίνει, επίσης, ότι δεν πρέπει να κλέβετε ρουφώντας το στομάχι σας!

Αν, πάντως, είστε ανάμεσα σε δύο μεγέθη, καλό είναι να διαλέξετε το μεγαλύτερο, για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων σε μια μέρα που μπορεί να είστε λίγο φουσκωμένοι. Άλλωστε, τα υφάσματα μετά από αρκετά πλυσίματα, λίγο ως πολύ, μικραίνουν.

Γυνβαίκα με λευκή ιατρική ποδιά
Γυναίκα με ιατρική ποδιά / Unsplash.com

Τι εφαρμογή θα έχει η στολή;

Οι ιατρικές ποδιές βγαίνουν σε πολλές διαφορετικές εφαρμογές, με διάφορες παραλλαγές και σχέδια. Οι πιο γνωστές εφαρμογές είναι οι εξής:

  • Μοντέρνα: Σχεδιασμένη για να ακολουθεί τις καμπύλες της γυναίκας και να τις αγκαλιάζει με αρμονία.
  • Κλασική: Λιγότερη εστίαση στις καμπύλες, επιτρέποντας στο ύφασμα να πέφτει πιο ελεύθερα στους ώμους και τους γοφούς.
  • Unisex: Φαρδύτεροι ώμοι και μανίκια, ώστε να ταιριάζει και σε άντρες.

Υπάρχουν και πιο συγκεκριμένες εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί για να ταιριάζουν σε συγκεκριμένους ανθρώπους, όπως πολύ ψηλούς άντρες ή εγκύους.

Άνδρας με λευκή ποδιά και στηθοσκόπιο στο χέρι
Άνδρας με λευκή ιατρική ποδιά / Unsplash.com

Ελέγξτε το ύφασμα

Εφόσον είστε μεταξύ δύο μεγεθών και αναρωτιέστε μήπως η στολή που θα πάρετε είναι τελικά μικρή, αναλογιστείτε και το ύφασμά της. Το βαμβάκι είναι επιρρεπές σε συρρίκνωση, αλλά ο συνδυασμός του με πολυεστέρα μειώνει αυτή την πιθανότητα και οδηγεί σε μεγαλύτερη ελαστικότητα.

Δείτε όλες τις ιατρικές ποδιές
Προτεινόμενα άρθρα
Αφήστε κάποιο σχόλιο
Απάντηση
Παρακαλώ συνδεθείτε για να γράψετε σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Μενού

Δημιουργήστε λογαριασμό για να σώσετε αγαπημένα.

Είσοδος

Δημιουργήστε λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε την wishlist.

Είσοδος