Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα ανατομικά παπούτσια

Τα πόδια μας σηκώνουν όλο το βάρος του σώματος, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την υπερβολική καταπόνησή τους, όταν είμαστε όρθιοι για πολλή ώρα. Επειδή η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία, τα ανατομικά παπούτσια μπορούν να μας βοηθήσουν σε μια πολύ ευρεία γκάμα προβλημάτων. Όπως για παράδειγμα τους πόνους στη μέση και τα γόνατα, την πτώση του μεταταρσίου και την τενοντίτιδα. Παράλληλα, τα ανατομικά υποδήματα προστατεύουν το πόδι αλλά και ολόκληρο τον κορμό γενικά και όχι μόνο σε περιπτώσεις μεγάλης επιβάρυνσης. Όπως για παράδειγμα στην εγκυμοσύνη και την παχυσαρκία. Ενώ είναι υποχρεωτικά σε ασθένειες. Όπως για παράδειγμα η ρευματοειδής αρθρίτιδα ή ο σακχαρώδης διαβήτης. Για όποιον λόγο πάντως και αν θέλετε να αγοράσετε ανατομικά παπούτσια, σίγουρα είναι μια σωστή απόφαση. Διαβάστε παρακάτω όσα πρέπει να γνωρίζετε για να καταλήξετε στο σωστότερο παπούτσι για εσάς.

Κόστος

Όσο και αν ακούγεται περίεργο, τα ανατομικά παπούτσια είναι φθηνότερα από τα συμβατικά. Ακόμα και οι πολύ γνωστές μάρκες. Όπως για παράδειγμα η Birkenstock, πολλά μοντέλα ξεκινούν χαμηλότερα από 30€. Επιπλέον τα σχέδια έχουν καλυτερεύσει, πλέον μπορείτε να βρείτε μοντέρνα σχέδια που δεν φαίνονται με τίποτα για ανατομικά.

Ανατομικό γυναικείο παπούτσι με τακούνι

Υλικό

Τα ποιοτικά ανατομικά υποδήματα είναι φτιαγμένα από μαλακό φυσικό δέρμα που αναπνέει. Παράλληλα, διαθέτουν latex για τους κραδασμούς και οι σόλες τους χαρακτηρίζονται από τη μέγιστη δυνατή ελαστικότητα, για να προσαρμόζονται άριστα στο σχήμα του ποδιού.

Στρογγυλά, τετράγωνα ή μυτερά παπούτσια;

Τα σχέδια σε ανατομικά υποδήματα είναι πάρα πολλά και δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τα κοινά παπούτσια. Οι ορθοπεδικοί συστήνουν ότι η μυτερή άκρη θα πρέπει να αποφεύγεται. Αν όμως το παπούτσι είναι ανατομικό και δεν θα παραμείνετε όρθιοι για πολλές ώρες, τότε μπορείτε να το φοράτε άφοβα. Τα μυτερά παπούτσια, όμως, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται από ανθρώπους που έχουν κότσι γιατί το χειροτερεύουν. Για το κότσι παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες, όπως ο τρόπος βαδίσματος και η κληρονομική προδιάθεση. Καλό είναι να μην επιβαρύνετε την κατάσταση και αν θέλετε οπωσδήποτε να αγοράσετε παπούτσια με μύτη καλύτερα να προτιμήσετε παπούτσια με τετραγωνισμένη μύτη που είναι μια ενδιάμεση λύση.

Το τακούνι επιτρέπεται;

Είναι μύθος ότι ανατομικά παπούτσια και τακούνι δεν πάνε μαζί. Μάλιστα, το χαμηλό τακούνι υποστηρίζει τη μέση και βοηθάει στη σωστή στάση του σώματος. Για γυναίκες με πολύωρη ορθοστασία, το τακούνι δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 5 εκατοστά. Για βραδινές και επίσημες εξόδους, μπορείτε κάλλιστα να φοράτε και ψηλότερο τακούνι αρκεί να αποφεύγετε τα πολύ λεπτά τακούνια. Βέβαια τα ανατομικά παπούτσια δεν κατασκευάζονται με λεπτό τακούνι για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Γυναικείο ανατομικό παπούτσι μαύρου χρώματος με τακούνι

Νούμερο

Το να βρείτε το σωστό νούμερο είναι εξίσου σημαντικό όπως σε όλα τα παπούτσια. Όσο μαλακό και καλής ποιότητας και αν είναι το δέρμα, αν το παπούτσι σας στενεύει έστω και λίγο θα σας ''χτυπήσει'' αναπόφευκτα. Γι’ αυτό, καλό είναι να δοκιμάζετε τα παπούτσια νωρίς το πρωί και όχι το απόγευμα. Αφού με την πάροδο της μέρας τα πόδια πρήζονται. Επίσης, αν πρόκειται να πάρετε μπότα ή αθλητικό υπολογίστε μισό νούμερο μεγαλύτερο για να μπορείτε να τα φοράτε με χοντρή κάλτσα.

Προτεινόμενα άρθρα
Αφήστε κάποιο σχόλιο
Απάντηση
Παρακαλώ συνδεθείτε για να γράψετε σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Μενού

Δημιουργήστε λογαριασμό για να σώσετε αγαπημένα.

Είσοδος

Δημιουργήστε λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε την wishlist.

Είσοδος