ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 2107470065

Πελματογράφημα: Γιατί να το κάνω;

Το πελματογράφημα είναι μια εξέταση ανώδυνη, χωρίς ακτινοβολία, η οποία δείχνει πώς περιπατάμε και τι πιέσεις παίρνουμε από το έδαφος, βασική αιτία για τα προβλήματα που έχουμε στα πόδια μας, στον αστράγαλο, στα γόνατα, το ισχίο και τη μέση.

Tο πελματογράφημα συνήθως γίνεται για παθήσεις των πελμάτων (ασυμμετρίες της καμάρας), όπως πλατυποδία, κοιλοποδία, ραιβοποδία, προβλήματα στα μετατάρσια, άκανθα πτέρνας (ασύμμετρη ανάπτυξη οστού στην κάτω επιφάνεια της φτέρνας), πόνους στη μέση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή μετά τον τοκετό, νευραλγίες, κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου, ισχιαλγία, οσφυαλγία, προβλήματα στα κάτω άκρα λόγω σακχαρώδους διαβήτη.

Επίσης, αποτελεί μία πολύ καλή προληπτική εξέταση, ιδίως σε παιδιά, ούτως ώστε κάποια προβλήματα, όπως η πλατυποδία, να μπορούν έγκαιρα να διαγνωστούν και να θεραπευτούν.

Tο MEDICA HELLASδιαθέτει τον πελματογράφο ORTHOFIT, τον πιο σύγχρονο πελματογράφο του ελβετικού οίκου ORTHEMA. Η ανάλυση των φορτίων γίνεται μέσω μιας οπτικομηχανικής πλατφόρμας που μέσω αισθητήρων που ανυψώνονται έως και 6cm απεικονίζει ψηφιακά – τρισδιάστατα το κάθε στοιχείο μέτρησης (σε αντίθεση με την πλειοψηφία των απλών πελματογράφων τάπητα που αποτυπώνουν μονό θερμικά ερεθίσματα επαφής ).

Πηγή: www.iatropedia.gr, www.medical-shop.gr

Εγγραφή Forgot?