Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα ρούχα εργασίας στην κουζίνα

Άπό
Αγαπημένο

Σε κάθε επαγγελματική κουζίνα, ο σεφ που τη διοικεί είναι κάτι σαν μαέστρος. Είναι υπέυθυνος για την ετοιμασία του τελικού προϊόντος το οποίο με τη σειρά του θα σαγηνεύσει τη γευστική παλέτα του πελάτη. Ο ρόλος αυτός απαιτεί σεβασμό και τα ρούχα εργασίας στην κουζίνα πρέπει να το αντικατοπτρίζουν αυτό. Ο σεφ πρέπει να διαφέρει ακόμα και στο μάτι από το υπόλοιπο εργατικό δυναμικό μέσα στο χώρο.

Η αγορά ρούχων εργασίας για τον σεφ ή το προσωπικό της κουζίνας είναι μια σημαντική επένδυση που απαιτεί τη συνεργασία των μελών και των ιδιοκτητών της επιχείρησης εστίασης. Αυτό γιατί ο σεφ αλλά και το προσωπικό γνωρίζουν πολύ καλά ποιες ανάγκες δημιουργούνται σε αυτό το χώρο, και πως θα τις καλύψουν ώστε να γίνει η δουλειά χωρίς προβλήματα.

Βρείτε όλα τα ρούχα εργασίας για μάγειρες στους καταλόγους της Medica Hellas. Ανακαλύψτε μια σειρά από άνετα, πρακτικά, και ανθεκτικά ρούχα για την κουζίνα, κατασκευασμένα με σύγχρονη τεχνολογία ώστε να καλύπτουν όλες σας τις ανάγκες.

Ποια είναι τα κυριότερα ρούχα εργασίας που χρειάζεται ένας σεφ σε μια κουζίνα;

Τα στοιχεία που αποτελούν τη στολή ενός σεφ είναι ποικίλα. Ανάλογα με τις ανάγκες του καταστήματος εστίασης και την κουζίνα που απασχολεί, μπορεί να διαφέρουν. Τα βασικότερα όμως είναι τα εξής:

  • Κάλυμμα κεφαλιού
  • Σακάκια σεφ
  • Ποδιά μάγειρα

Καλύμματα κεφαλιού

Παραδοσιακά, τα καπέλα των σεφ είναι ένας τρόπος να δείξουν τη θέση τους στην κουζίνα και όχι τόσο θέμα πρακτικότητας. Πλέον τα καπέλα, οι μπαντάνες, και οι σκούφοι έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής μέσα στην κουζίνα. Το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένα τα καθιστά εύκολα στο πλύσιμο αλλά και τη χρήση χωρίς να ενοχλούν τους μάγειρες όσο τα φορούν.

Τα καλύμματα κεφαλιού είναι από τα πιο απαραίτητα στοιχεία για τα ρούχα εργασίας στην κουζίνα καθώς προστατεύουν την περίπτωση να πέσουν τρίχες από το κεφάλι στο φαγητό. Επίσης, ελέγχουν την εφίδρωση, και γι αυτό είναι φτιαγμένα από υλικά που αναπνέουν. Πρέπει να είναι άνετα και ελαφριά για να μην εμποδίζουν τη διαδικασία παρασκευής φαγητού, ενώ ο σχεδιασμός τους μπορεί να προσθέτει και πόντους στην εμφάνιση.

Σακάκια και μπλούζες

Τα ρούχα εργασίας των σεφ και των μαγείρων δε χρησιμοποιούνται μόνο για λόγους αισθητικής ή διάκρισης ρόλων στην κουζίνα. Τα σακάκια και οι μπλούζες πρέπει να είναι άριστης ποιότητας, κατασκευασμένα από ελαφρύ και ανθεκτικό υλικό ώστε να συνδυάζεται η άνεση και η ασφάλεια. Είναι εξαιρετικά χρήσιμα γιατί προστατεύουν από τις ακραία υψηλές θερμοκρασίες, τις φλόγες, τα καυτά υγρά και τον ατμό, αλλά και τα κοφτερά μαχαίρια.

Ποδιές

Στη Medica Hellas γνωρίζουμε πως οι ποδιές των σεφ είναι από τα πιο χρήσιμα ρούχα εργασίας για την κουζίνα. Είναι μια απαραίτητη επένδυση που όχι μόνο θα προστατεύσει τους μάγειρες από λεκέδες ή μυρωδιές αλλά και επιτρέπει στο να μη βουτάνε τα ρούχα τους στο φαγητό. Οι ποδιές πρέπει να είναι κορυφαίας ποιότητας ώστε να καθαρίζονται και να σιδερώνονται εύκολα και αποτελεσματικά, αλλά και να προστατεύουν επαρκώς. Αν επιθυμείτε να αγοράσετε ποδιές για την κουζίνα, εξερευνήστε τους καταλόγους μας για τις αμέτρητες επιλογές που διαθέτουμε, όπως την τεχνολογία Bionic Finish.


Για να ενισχύσετε το brand του καταστήματός σας αλλά και τη γενική του εικόνα, μπορείτε να φτιάξετε προσωποποιημένα ρούχα εργασίας για το προσωπικό σας. Το μόνο που αρκεί είναι να προμηθευτείτε αξιόπιστα ρούχα εργασίας από τη Medica Hellas και να τυπώσετε πάνω τους με τη βοήθειά μας το όνομα του σεφ ή το λογότυπο της επιχείρησής σας.

Διαλέξτε τα δικά σας ρούχα εργασίας
Προτεινόμενα άρθρα
Αφήστε κάποιο σχόλιο
Απάντηση
Παρακαλώ συνδεθείτε για να γράψετε σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Μενού

Δημιουργήστε λογαριασμό για να σώσετε αγαπημένα.

Είσοδος

Δημιουργήστε λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε την wishlist.

Είσοδος