Θήκες ινσουλίνης: Πώς πρέπει να την αποθηκεύετε σωστά το καλοκαίρι

Μία από τις κυριότερες ανησυχίες των ατόμων με διαβήτη είναι η μεταφορά των στυλό και των φυσιγγίων ινσουλίνης. Με δεδομένο ότι αυτά πρέπει να βρίσκονται συνεχώς στην τσάντα όσων πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη και χρειάζονται ενέσεις ινσουλίνης σε καθημερινό επίπεδο σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού τους, είναι λογικό να αναρωτιέστε πώς μπορεί αυτή η απαίτηση να εναρμονιστεί με τη δραστήρια καθημερινότητά σας.

Η ινσουλίνη απαιτεί συγκεκριμένη θερμοκρασία αποθήκευσης, οπότε ο προβληματισμός έρχεται κυρίως το καλοκαίρι. Η ζέστη του περιβάλλοντος, η ηλιοφάνεια και η υγρασία είναι εχθροί της ευαίσθητης ινσουλίνης, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ταξιδέψετε και να χαρείτε το καλοκαίρι.

Οι θήκες ψήξης μεταφοράς ινσουλίνης είναι η απάντηση στον παραπάνω προβληματισμό, καθώς μπορούν να διατηρήσουν την ινσουλίνη στις ιδανικές συνθήκες. Αρκεί φυσικά να γνωρίζετε πώς να τις χρησιμοποιείτε και τι ακριβώς πρέπει να προσέξετε στη χρήση τους.

Τρόποι για να έχετε μαζί σας την ινσουλίνη ανά πάσα στιγμή, με απόλυτη ασφάλεια και άνεση.

  • Η ινσουλίνη θα πρέπει να αποθηκεύεται σε θερμοκρασία μεταξύ 18 και 26 βαθμών Κελσίου. Έτσι, θα πρέπει να την κρατάτε μακριά από οποιαδήποτε πηγή θερμότητας αλλά και το φως.
     
  • Εκτός από τη ζέστη, θα πρέπει φυσικά να προσέξετε και το κρύο. Ποτέ μην αφήνετε την ινσουλίνη να παγώσει. Συνεπώς, η αποθήκευσή της σε ψυγείο ή παγοθήκες χωρίς ρυθμισμένη θερμοκρασία θα πρέπει να αποφεύγεται.
     
  • Προμηθευτείτε μια θήκη ινσουλίνης, η οποία μπορεί να τη διατηρήσει στην παραπάνω θερμοκρασία για αρκετές ώρες (πάνω από 30). Έτσι, θα μπορείτε να μεταφέρετε την απαιτούμενη ποσότητα ινσουλίνης, όπου την χρειάζεστε, ακόμα και σε πολύ κρύα ή ζεστά περιβάλλοντα, αλλά και να ταξιδεύετε με αυτή χωρίς άγχος επιστροφής στο ξενοδοχείο.
     
  • Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης για την προετοιμασία της θήκης. Οι διάφορες θήκες ινσουλίνης έχουν διαφορετικούς τρόπους να επιτύχουν την επιθυμητή θερμοκρασία (π.χ. αποθήκευση στο ψυγείο για ορισμένες ώρες ή ψύξη με κρύο νερό), οπότε είναι σημαντικό να γνωρίζετε επακριβώς τι πρέπει να κάνετε.
     
  • Οι θήκες ινσουλίνης βγαίνουν σε πολλά διαφορετικά μεγέθη. Το τι θα επιλέξετε έχει να κάνει με το επίπεδο δραστηριότητάς σας αλλά και τις μονάδες ινσουλίνης που χρειάζεστε σε καθημερινό επίπεδο. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να συμβουλευθείτε τον γιατρό σας για την ποσότητα της ινσουλίνης που πρέπει να έχετε μαζί σας.

  • Μετά το άνοιγμα της πένας και του φυσιγγίου, αυτά μπορούν να διατηρηθούν στη θήκη, για περιορισμένο όμως χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα, τα στυλό και τα φυσίγγια θα πρέπει να απορριφθούν 14 ημέρες μετά την πρώτη χρήση τους, ενώ τα μπουκάλια μπορούν να διατηρηθούν για 28 ημέρες.

Βρείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα μια μεγάλη ποικιλία σε θήκες ινσουλίνης σε διάφορα χρώματα και μεγέθη.

Όλες οι θήκες ψήξης μεταφοράς ινσουλίνης

Κύρια εικόνα: Γυναίκα με καπέλο το καλοκαίρι / Jason Blackeye, Unsplash.com

Προτεινόμενα άρθρα
Αφήστε κάποιο σχόλιο
Απάντηση
Παρακαλώ συνδεθείτε για να γράψετε σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Μενού

Δημιουργήστε λογαριασμό για να σώσετε αγαπημένα.

Είσοδος

Δημιουργήστε λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε την wishlist.

Είσοδος