Τι είναι οι μάσκες FFP2 και KN95; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Καθώς η παραλλαγή Όμικρον μας έχει απασχολήσει ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, το ενδιαφέρον προς τις μάσκες FFP2 και KN95 ολοένα και αυξάνεται. Ορισμένοι ειδικοί αναφέρουν πως η συγκεκριμένη παραλλαγή είναι αρκετά μεταδοτική, περισσότερο από τη Δέλτα. Για αυτό συνίσταται η χρήση πιο προστατευτικών μασκών όπως η FFP2 και η ΚΝ95. Τι πρέπει όμως να γνωρίζετε για αυτές τις μάσκες και γιατί είναι προτιμότερο να προμηθευτείτε αυτές από το Medica Hellas;

Τι ακριβώς είναι αυτές οι μάσκες;

Λευκή μάσκα KN95 επάνω σε γκρίζα επιφάνειαΜάσκα υψηλής προστασίας KN95 / Unsplash.com

Οι μάσκες ΚΝ95 και FFP2 είναι παρόμοια είδη προστατευτικών μασκών. Αυτές οι μάσκες προστατεύουν τόσο αυτόν που τις φορά αλλά και τους γύρω του. Ο ΠΟΥ έχει δημοσιεύσει έρευνες που αποδεικνύουν πως το σύστημα φιλτραρίσματος των δύο αυτών μασκών είναι κατά 94-95% αποτελεσματικό. Η ενισχυμένη αυτή αποτελεσματικότητα τις έχει κάνει απαραίτητες και υποχρεωτικές προς χρήση σε πολλές χώρες ως μέτρο προστασίας κατά του COVID-19. Οι πιο προστατευτικές μάσκες είναι οι FFP3, έπειτα οι FFP2/KN95, οι απλές χειρουργικές, και τέλος οι υφασμάτινες. Βρείτε όλες τις μάσκες προστασίας της επιλογής σας στο Medica Hellas για να είστε πάντα επαρκώς προστατευμένοι.

Από τι είναι κατασκευασμένες οι μάσκες αυτές;

Χειρουργικές και μάσκες υψηλής προστασίαςΜάσκες προστασίας αναπνευστικού συστήματος / Unsplash.com

Τι κάνει τις μάσκες KN95 και FFP2 τόσο καλές, που το σύστημα φιλτραρίσματος είναι ανώτερο από τις χειρουργικές ή τις υφασμάτινες μάσκες; Οι FFP2 είναι κατασκευασμένες από τρεις στρώσεις συνθετικών, μη υφασμένων υλικών, διαθέσιμες σε διάφορες πυκνότητες, και με στρώσεις φίλτρων στο ενδιάμεσο.

Ο παραπάνω συνδυασμός λοιπόν οδηγεί στην αποτελεσματικότητα της προστασίας που παρέχουν. Πώς προκύπτει όμως αυτό το υψηλό ποσοστό; Έχουν πραγματοποιηθεί μελέτες για έλεγχο των μασκών κατά τις οποίες χρησιμοποιήθηκε NaCl (χλωριούχο νάτριο) και παραφινέλαιο. Απεδείχθη πως οι μάσκες FFP2 και KN95 φίλτραραν εξαιρετικά αποτελεσματικά τα μόρια αυτών των ουσιών. Συνεπώς, είναι πολύ αξιόπιστες.

Είναι επαναχρησιμοποιούμενες;

Άνδρας με μαύρο μπουφάν φοράει μάσκα τύπου KN95Η ασφάλεια μιας μάσκας FFP2/KN95 / Unsplash.com

Δυστυχώς, οι μάσκες FFP2 και ΚΝ95 είναι μιας χρήσεως. Το αρνητικό τους στοιχείο είναι πως κοστίζουν αρκετά περισσότερο από τις απλές χειρουργικές ή τις υφασμάτινες μάσκες. Για αυτό πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται αν μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν παραπάνω από μια φορά. Ιδανικά, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε καμία μάσκα δεύτερη φορά, εκτός από τις υφασμάτινες που μπορούν να πλυθούν και να απολυμανθούν. Ωστόσο, πολλοί συμπολίτες μας έχουν βρει τρόπους να απολυμαίνουν τις μάσκες FFP2/KN95 για να μειώσουν κάπως το κόστος σε βάθος χρόνου, ειδικά όταν χρειάζονται μάσκα καθημερινά.

Εμείς προτείνουμε να γίνεται σωστή χρήση της μάσκας και να μη δοκιμάζετε συμβουλές που δεν είναι αποδεδειγμένα αποτελεσματικές. Σίγουρα μπορεί να κοστίσει κάτι παραπάνω η συχνή χρήση νέας μάσκας FFP2 και KN95, όμως θα είστε βέβαιοι πως θα είστε πάντοτε προστατευμένοι σε κάθε σας δραστηριότητα. Προμηθευτείτε αξιόπιστες και εγκεκριμένες μάσκες FFP2 και ΚΝ95 από το Medica Hellas και μείνετε ήσυχοι.

Δείτε όλες τις μάσκες FFP2 / KN95 της Medica Hellas
Προτεινόμενα άρθρα
Αφήστε κάποιο σχόλιο
Απάντηση
Παρακαλώ συνδεθείτε για να γράψετε σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Μενού

Δημιουργήστε λογαριασμό για να σώσετε αγαπημένα.

Είσοδος

Δημιουργήστε λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε την wishlist.

Είσοδος