Yφάσματα για ρούχα chef: Ο απόλυτος οδηγός

Μια στολή σεφ συνήθως είναι πολλά περισσότερα από την ενδυμασία που θα πρέπει να φορά το προσωπικό μιας κουζίνας κατά τη διάρκεια εργασίας του. Κάθε κομμάτι της στολής αυτής έχει έναν διαφορετικό ρόλο στην προστασία από τους καθημερινούς κινδύνους που μπορεί να προκύψουν. Βασικά τμήματα της στολής αποτελούν τα σακάκια σεφ, τα παντελόνια σεφ, οι ποδιές, το καπέλο ή ο σκούφος και τα υποδήματα. Η εφαρμογή ολόκληρης της στολής, καθώς και η επιλογή των κατάλληλων υφασμάτων εξυπηρετούν έναν σκοπό. 


Ας δούμε στον παρακάτω οδηγό ποια είναι τα κατάλληλα υφάσματα για την ένδυση μαγείρων, τα οποία θα σας χαρίσουν άνεση και προστασία. 

Γιατί το προσωπικό μιας κουζίνας φοράει στολή; 

Το προσωπικό μιας κουζίνας συνήθως φοράει στολή σεφ τόσο για λειτουργικούς, όσο και για επαγγελματικούς σκοπούς, καθώς η στολή συμβάλλει στην ενίσχυση του επαγγελματικού και ομαδικού πνεύματος που κυριαρχεί σε μια κουζίνα. Πιο αναλυτικά, η χρήση της στολής προσφέρει: 


  • Προστασία ενάντια στους κινδύνους της κουζίνας, όπως τις αυξημένες θερμοκρασίες, και πιτσιλιές από λάδι και άλλα υλικά
  • Ενίσχυση μιας επαγγελματικής και καθαρής εικόνας της κουζίνας
  • Καθιέρωση της ιεραρχίας μεταξύ του προσωπικού
  • Ενίσχυση του ομαδικού κλίματος της ομάδας του προσωπικού 

Εκτός όμως από την στολή, εξίσου σημαντικό είναι και το ύφασμα, το οποίο καθορίζει την προστασία και την άνεση που απαιτείται σε μια κουζίνα. Για τον λόγο αυτό, αποτελεί εξαιρετικά σημαντικό παράγοντα πριν από οποιαδήποτε αγορά. 


Ποια είναι τα καλύτερα υφάσματα από τα οποία θα πρέπει να απαρτίζεται η στολή σεφ σας; 

1. 100% βαμβάκι 

Τίποτα δε λειτουργεί καλύτερα σε υψηλές θερμοκρασίες που μπορούν να προκύψουν σε μια κουζίνα από το βαμβάκι. Ο λόγος; Η δυνατότητα του να αναπνέει αποτρέπει την μεγάλη εμφάνιση του ιδρώτα κατά τη διάρκεια εργασίας. 

Οι βαμβακερές στολές επιτρέπουν την απορρόφηση του ιδρώτα και της υγρασίας, επιτρέποντας την διατήρηση της σωστής θερμοκρασίας του προσωπικού. Επιπλέον, οι υποαλλεργικές ιδιότητες που έχει το βαμβάκι μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης ερεθισμών ή κάποιας αλλεργικής αντίδρασης. 

2. Πολυεστέρας 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που προσφέρει ο πολυεστέρας είναι η μεγάλη του αντοχή. Για τον λόγο αυτό καθίσταται ιδανικός για καθημερινή χρήση. Επιπλέον, ένα ακόμη χαρακτηριστικό είναι ότι δεν τσαλακώνει εύκολα και δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις ως προς το σιδέρωμα. Τα υλικά αυτά είναι ιδιαίτερα ελαφριά, ενώ στεγνώνουν πολύ γρήγορα. Για τον λόγο αυτό αποτελούν μια ιδιαίτερα δημοφιλή επιλογή για όσους είναι ιδιαίτερα δραστήριοι και έχουν τάση να ιδρώνουν εύκολα. 

3. Πολυεστέρας και βαμβάκι 

Ο συνδυασμός των δύο αυτών υλικών αποτελεί από τους πιο δημοφιλείς σχεδιασμούς που μπορείτε να πετύχετε, καθώς συναντώνται τα θετικά χαρακτηριστικά των δύο αυτών υλικών. Το αποτέλεσμα είναι μια μαλακή, ελαφριά στολή, η οποία επιτρέπει την σωστή αναπνοή του δέρματος, και χαρίζει άνεση καθόλη τη διάρκεια εφαρμογής της. 

4. Μικροΐνες 

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, ένα ύφασμα που επιτρέπει τη σωστή αναπνοή του δέρματος αποτελεί μια σημαντική επιλογή. Οι μικροϊνες επιτρέπουν αυτή την αναπνοή αυτή, χωρίς να προκαλούν δυσφορία σε καμία στιγμή κατά τη χρήση τους. Επιπλέον, αποτελούν ένα υλικό που στεγνώνει γρήγορα. Έτσι, είναι κατάλληλες για τακτική χρήση. 

5. Ύφανση Tencel 

Η Tencel αποτελεί μια ίνα βοτανικής προέλευσης η οποία διακρίνεται για την υψηλή της απόδοση. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στη φθορά, ενώ είναι ιδιαίτερα απορροφητική ενάντια στην υγρασία. Την ίδια στιγμή, παραμένει αναλλοίωτη ακόμη κι έπειτα από πλύσεις σε υψηλές θερμοκρασίες, ενώ στεγνώνει και σιδερώνεται εξίσου γρήγορα. 


Που θα βρείτε στο στολές με τις παραπάνω προδιαγραφές; 


Στο Medica Hellas θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία σε υφάσματα σε στολές μαγείρων, που όχι μόνο ξεχωρίζουν για την ποιότητα και την άνεση που προσφέρουν, αλλά και για την απαράμιλλη τους αισθητική. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Μενού

Δημιουργήστε λογαριασμό για να σώσετε αγαπημένα.

Είσοδος

Δημιουργήστε λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε την wishlist.

Είσοδος