Ανατομικά σαμπό για νοσηλευτές: Πως να επιλέξετε σωστά

Η δουλειά ενός νοσηλευτή είναι πολύ απαιτητική, ας το παραδεχτούμε. Το επάγγελμα αυτό συμπεριλαμβάνει πολύ τρέξιμο, ώρες ορθοστασίας στα επείγοντα ή στο χειρουργείο, και για αυτό είναι πολύ σημαντικό το να έχετε τα κατάλληλα παπούτσια εργασίας.

Όλοι οι νοσηλευτές γνωρίζουν πως η πολύωρη ορθοστασία προκαλεί πολύ πόνο, ιδιαίτερα μετά από 12ωρες βάρδιες και περισσότερο. Συνεπώς, τα ανατομικά σαμπό για νοσηλευτές είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ υπόδησης για αυτό το επάγγελμα.

Ανακαλύψτε τα καλύτερα ανατομικά σαμπό για νοσηλευτές στο Medica Hellas. Βρείτε στους καταλόγους μας το είδος σαμπό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.


Κριτήρια επιλογής ανατομικών σαμπο για ιατρούς και νοσηλευτές

Η επιλογή των σωστών ανατομικών σαμπό χρειάζεται λίγη προσοχή ώστε να είστε βέβαιοι πως αυτά που θα αγοράσετε μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες σας. Ας δούμε παρακάτω ποια σημεία πρέπει να προσέξετε.

1) Απορρόφηση κραδασμών

Τα ανατομικά σαμπό για νοσηλευτές πρέπει να διαθέτουν ανθεκτική σόλα με ειδικό σύστημα απορρόφησης κραδασμών. Τα στοιχεία στήριξης της σόλας εγγυώνται τη μέγιστη απορρόφηση κραδασμών και έτσι το πόδι σας καταπονείται αισθητά λιγότερο.

2) Υποστήριξη πέλματος

Οι πολλές ώρες ορθοστασίας απαιτούν τη χρήση ενός παπουτσιού που επιτρέπει την ίση κατανομή του σωματικού βάρους στο πέλμα, υποστηρίζοντας τη φυσική καμπύλη της καμάρας του ποδιού. Τα περισσότερα ανατομικά σαμπό για νοσηλευτές προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα. Για να βεβαιωθείτε πως τα σαμπό υποστηρίζουν σωστά το πέλμα σας προσπαθήστε να τα λυγίσετε στη μέση. Σε περίπτωση που λυγίζουν, μη μπείτε στον κόπο να τα αγοράσετε. 

Αν δεν παρέχουν υποστήριξη καμάρας στα πέλματα, θα υποφέρετε από πόνους μετά από την ορθοστασία, αφού θα περπατάτε σε λάθος γραμμή.

3) Αντιολισθητικά

Το περιβάλλον εργασίας των νοσηλευτών μπορεί να αφορά και λερωμένα πατώματα από διάφορα υγρά, χημικά, ή νερά. Για να αποφύγετε τους τραυματισμούς, πρέπει να βεβαιωθείτε πως τα παπούτσια εργασίας σας φέρουν αντιολισθητικές σόλες από ειδικό καουτσούκ υψηλής πρόσφυσης.

4) Αδιάβροχα

Επιπλέον, για τον ίδιο λόγο, τα ανατομικά σαμπό για νοσηλευτές επιβάλλεται να είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικό, αδιάβροχο, αλλά και σκληρό υλικό και στο πάνω μέρος. Κατά τη βάρδιά σας μπορεί να χυθούν υγρά ή να πέσουν πάνω σας διάφορα αντικείμενα, και είναι απαραίτητο να προστατέψετε τα πόδια σας όσο το δυνατόν περισσότερο από τραυματισμούς.

5) Ελαφριά κατασκευή

Ακόμα και αν το υλικό κατασκευής τους είναι σκληρό και ανθεκτικό, τα παπούτσια εργασίας πρέπει να είναι ελαφριά για να εξυπηρετούν στη γρήγορη μετακίνησή σας.

6) Υλικά που αναπνέουν

Πρέπει να βεβαιωθείτε πως τα επαγγελματικά σας παπούτσια είναι φτιαγμένα από υλικό που μεν αντέχει στους λεκέδες, τις πτώσεις αντικειμένων, κ.α. που αναφέραμε προηγουμένως. Παράλληλα όμως, τα ανατομικά σαμπό για νοσηλευτές πρέπει να είναι κατασκευασμένα από υλικό που επιτρέπει στο πόδι να αναπνέει και να αποτρέπεται η εφίδρωση. 

Επενδύστε σε ένα αξιόπιστο ζευγάρι από ανατομικά σαμπό για νοσηλευτές και φέρτε εις πέρας τα καθήκοντά σας χωρίς να υποφέρετε. 


Βρείτε ανατομικά σαμπό νοσηλευτών στην Medica Hellas

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Μενού

Δημιουργήστε λογαριασμό για να σώσετε αγαπημένα.

Είσοδος

Δημιουργήστε λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε την wishlist.

Είσοδος