5 συμβουλές για επιλογή ιατρικών παντελονιών

Η χρήση των ιατρικών ρούχων εργασίας, ή αλλιώς της ιατρικής στολής είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς βοηθά τους ασθενείς να αναγνωρίσουν αμέσως έναν γιατρό ή νοσηλευτή. Σε ένα έντονο περιβάλλον, όπως το νοσοκομείο, η χρήση στολής, και πιο συγκεκριμένα τα ιατρικά παντελόνια, εξασφαλίζουν μια συνοχή ανάμεσα στο ιατρικό προσωπικό, ενισχύουν το κλίμα της εμπιστοσύνης προς τους ασθενείς και την οικογένεια τους, ενώ την ίδια στιγμή συμβάλλουν στην τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής. 


Η επιλογές στα ιατρικά παντελόνια είναι πολλές. Συνεπώς, γεννάται εύκολα το ερώτημα σχετικά με το ποια από όλα αυτά αποτελούν την κατάλληλη επιλογή. Ας δούμε λοιπόν παρακάτω ποια είναι τα στοιχεία που συγκροτούν ένα ποιοτικό ιατρικό παντελόνι, καθώς και τι θα πρέπει να προσέξετε για την επιλογή τους. 

Ποιότητα του υφάσματος 

Τα ιατρικά παντελόνια όχι μόνο χρησιμοποιούνται τακτικά, αλλά εκτίθενται διαρκώς σε ένα πλήθος μικροβίων, καθώς και άλλων στοιχείων. Αυτό σημαίνει την ανάγκη για τακτικό και ενδελεχή καθαρισμό. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να εστιάσετε σε μια επιλογή η οποία θα έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, ένα ύφασμα ανθεκτικό σε διάφορες συνθήκες, όπως για παράδειγμα το βαμβάκι, καθώς και ισχυρές ραφές. 


Επιπλέον, το ύφασμα θα εξασφαλίσει πόσο καλά θα αναπνέει. Ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο εργάζεστε, ίσως προτιμήσετε ύφασμα πιο ανάλαφρο, ή πιο χοντρό. 

Σωστή εφαρμογή όλες τις ώρες 

Όταν επιλέγετε ένα ιατρικό παντελόνι, είναι σημαντικό να επιλέξετε κάποιο το οποίο δε θα σας προσφέρει κανέναν περιορισμό κινήσεων. Ένα παντελόνι με καλή εφαρμογή θα σας επιτρέπει να κινείστε άνετα και να παραμένετε προσηλωμένοι στο έργο σας χωρίς να νιώσετε καμία δυσφορία. Ορισμένα παντελόνια διαθέτουν κορδόνια, για μεγαλύτερη άνεση. 


Επιλογή του κατάλληλου χρώματος 

Πλέον, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Το λευκό, το πράσινο και το μπλε είναι οι πιο κλασικές επιλογές. Εξίσου όμως δημοφιλείς είναι και το μπορντώ, το κόκκινο ή το λιλά. Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν το μπλε γιατί είναι μια λύση που εξασφαλίζει την εύκολη αφαίρεση των λεκέδων. Ακόμη, το μπλε και το πράσινο αποτελούν χρώματα πιο ήπια για τα μάτια, ενώ αποτελούν την πιο δημοφιλή επιλογή στον ιατρικό τομέα. Σύμφωνα μάλιστα με την ψυχολογία των χρωμάτων, αυτά τα χρώματα, ιδιαίτερα το μπλε, ενισχύουν το συναίσθημα της ηρεμίας, της γαλήνης και της ασφάλειας. 


Ειδικά χαρακτηριστικά του παντελονιού 

Ένα καλό ιατρικό παντελόνι προσφέρει πολλά χαρακτηριστικά που βελτιώνουν την πρακτική εφαρμογή και την άνεση τους. Ένα από αυτά είναι οι τσέπες. Η ύπαρξη κάποιας τσέπης επιτρέπει την εύκολη αποθήκευση σημειώσεων, ή μπλοκ συνταγογράφησης, ιατρικού εξοπλισμού ή ακόμη και του τηλεφώνου.

Μεγάλη διάρκεια αντοχής 

Καθώς η ανάγκη για χρήση και για συντήρηση του ιατρικού παντελονιού είναι μεγάλη, ενώ την ίδια στιγμή είναι απαραίτητη για ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητας, θα πρέπει να αποτελέσει μια επιλογή η οποία θα έχει μεγάλη αντοχή ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες, ή τακτικό πλύσιμο, αλλά και διάρκεια στον χρόνο, ώστε να μην υπάρχει το άγχος σχετικά με τη διάρκεια της ζωής της. 


Στη Medicahellas.gr θα βρείτε μια μεγάλη συλλογή σε ιατρικά παντελόνια που όχι μόνο θα ξεχωρίσουν για την ποιότητα τους, αλλά θα εντυπωσιάσουν κάθε ασθενή!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Μενού

Δημιουργήστε λογαριασμό για να σώσετε αγαπημένα.

Είσοδος

Δημιουργήστε λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε την wishlist.

Είσοδος