Ποια είναι τα καλύτερα παπούτσια για σερβιτόρους το 2023;

Ένα βασικό ερώτημα που έχουν αρκετοί εργαζόμενοι στον κλάδο της εστίασης είναι το ποια είναι τα καλύτερα παπούτσια για σερβιτόρους. Όσοι έχουν ασχοληθεί με το επάγγελμα αυτό γνωρίζουν ότι η ορθοστασία και ο γρήγορος ρυθμός εργασίας μπορούν να προκαλέσουν ταλαιπωρία σε ένα σημαντικό εργαλείο του σώματος, τα πόδια.

Ποια είναι λοιπόν τα καλύτερα παπούτσια για σερβιτόρους το 2023; Τι θα πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε το ζευγάρι που θα διατηρήσει ξεκούραστο το πέλμα σας; Ας δούμε την απάντηση παρακάτω.

Τα καλύτερα παπούτσια για σερβιτόρους

Οι επιλογές σε παπούτσια για σερβιτόρους είναι πολλές. Στις καλύτερες για τη χρονιά του 2023 περιλαμβάνονται:



Birkenstock αντιολισθητικό και αντιστατικό 1011247

Παπούτσια για σερβιτόρους

Η επαγγελματική αυτή σειρά των υποδημάτων με αφαιρούμενη εσωτερική σόλα διατηρεί σταθερά τα πόδια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ ο αντιολισθητικός πάτος προστατεύει από το γλίστρημα. Επιπλέον, το ανώτερο τμήμα του υποδήματος είναι κατασκευασμένο από υδατοαπωθητική μικροΐνη, η οποία παρέχει αντιστατική προστασία.

Birkentstock δερμάτινο αντιστατικό αντιολισθητικό 1011245

Παπουτσια για σερβιτορους

Αυτό που κάνει τη σειρά αυτή να ξεχωρίζει είναι η κατασκευή από υδατοαπωθητικό λείο δέρμα (WRU) και η αντιστατική του προστασία. Μάλιστα, καθώς αποτελεί μια κατασκευή με αντικαταστάσιμο και ανατομικά διαμορφωμένο πέλμα από φελλό μικροϊνών, θα προσφέρει την άνεση που έχετε ανάγκη. Επιπλέον, ο κομψός σχεδιασμός του θα σας χαρίσει απαράμιλλο στυλ.

Wock BREELITE επαγγελματικά sneakers για ορθοστασία wock-BREELITE-02

Παπούτσια για σερβιτόρους και ορθοστασία

Τα BREELITE είναι κατάλληλα για όλους τους επαγγελματίες που πραγματοποιούν πολλές ώρες ορθοστασίας. Η ελαφριά και αντιολισθητική τους κατασκευή τα καθιστά ιδιαίτερα άνετα ακόμη και έπειτα από πολύωρη χρήση. Την ίδια στιγμή, τα ανατομικά αυτά υποδήματα απορροφούν τους κραδασμούς, μειώνοντας τον κίνδυνο μικροτραυματισμών σε τένοντες, οστά και αρθρώσεις.

Δερμάτινο Ανατομικό Μποτάκι Birkenstock Αντιστατικό Αντιολισθητικό 1011249


Δερμάτινο Ανατομικό Μποτάκι  για σερβιτόρους

Το δερμάτινο και κομψό αυτό ζευγάρι μποτάκια διακρίνεται για την σταθερότητα που προσφέρει στο πόδι, ανακουφίζοντας από την πολύωρη εργασία. Επιπλέον, η εξωτερική σόλα ανθεκτική σε λάδι και βενζίνη παρέχει απορρόφηση ενέργειας στην περιοχή της πτέρνας, προσφέροντας άνεση ακόμη και τις στιγμές του μεγαλύτερου φόρτου εργασίας.

Επαγγελματικά σαμπό


Ωστόσο, υπάρχουν και μέρες που θέλουμε τα πόδια μας να είναι ελεύθερα, και ακόμη και η σκέψη του να φορέσουμε παπούτσια μας προκαλεί εκνευρισμό. Για τις ημέρες αυτές, σε περίπτωση που σας το επιτρέπει το περιβάλλον εργασίας σας, δεν υπάρχει καταλληλότερο υπόδημα από τα επαγγελματικά σαμπό, που είναι τα πλέον ιδανικά παπούτσια για ορθοστασία. Το μαλακό τους πέλμα, η ανθεκτικότητα στην ολίσθηση, και η πρόσθετη προστασία θα σας χαρίσουν την ελευθερία κινήσεων που αναζητάτε.


Για ποιους λόγους να επιλέξω ανατομικά παπούτσια;

Πολλοί είναι οι ειδικοί που προτείνουν στους σερβιτόρους να επιλέγουν ανατομικά παπούτσια. Στην ουσία, ο όρος “ανατομικός” αναφέρεται στην ιδιαίτερη κατασκευή του πάτου, η οποία δεν επιβαρύνει το πέλμα. Βασική της λειτουργία είναι να παρέχει την κατάλληλη στήριξη στο πόδι, αποτρέποντας την εμφάνιση διαφόρων προβλημάτων, όπως για παράδειγμα την άκανθα πτέρνας.

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο ζευγάρι παπούτσια για ορθοστασία

Φυσικά, τα καλύτερα παπούτσια για ορθοστασία είναι αυτά τα οποία ταιριάζουν και προσαρμόζονται άψογα στο πόδι σας. Για να το εξασφαλίσετε αυτό, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας τα εξής:


  • Επιλέξτε αθλητικά παπούτσια τα οποία θα επιτρέπουν την άνετη κίνηση των δακτύλων.
  • Καταφύγετε σε μια σύνθεση που θα επιτρέπει την σωστή αναπνοή του ποδιού και θα αποτρέπει την εμφάνιση ερεθισμών.
  • Επιλέξτε μια σόλα η οποία θα προσφέρει ομοιόμορφη κατανομή της πίεσης του ποδιού.
  • Η ενδιάμεση σόλα θα πρέπει να είναι ενισχυμένη τόσο στο μπροστινό, όσο και στο πίσω τμήμα του ποδιού, για την απορρόφηση των κραδασμών.
  • Να χρησιμοποιείτε βαμβακερές ή μάλλινες κάλτσες για την καλή υγιεινή του ποδιού και την αποφυγή εμφάνισης ερεθισμών.

Τι θα πρέπει να προσέξετε για να εξασφαλίσετε μια ξεκούραστη βάρδια;

Εκτός όμως από την επιλογή του σωστού παπουτσιού, θα πρέπει να ακολουθήσετε μερικές ακόμη συμβουλές, οι οποίες θα σας εξασφαλίσουν μια ευχάριστη βάρδια. Αυτές περιλαμβάνουν:


Επιλογή σωστού μεγέθους παπουτσιού

Επιλέξτε το σωστό μέγεθος για τα παπούτσια σας. Το ζευγάρι που θα επιλέξετε δε θα πρέπει να το αισθάνεστε ούτε πολύ μεγάλο, ούτε πολύ μικρό.

Σωστή στάση σώματος

Η σωστή στάση σώματος είναι ιδιαίτερα σημαντική για την αποφυγή της εμφάνισης πόνων σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος. Αποφύγετε να καμπουριάζετε. Αντίθετα, κρατήστε ευθυτενές το σώμα σας, ώστε να μην το κουράζετε.

Σωστή αναπνοή

Προσπαθήστε να παίρνετε βαθιές και σωστές εισπνοές και εκπνοές. Με τον τρόπο αυτό, το σώμα αποσυμφορείται από την πίεση που μπορεί να ασκηθεί στην πλάτη, τον αυχένα, τους ώμους, ή τα πόδια.

Συχνές μετακινήσεις και μεταφορά βάρους του σώματος

Προσπαθήστε να μετακινείστε συχνά, καθώς και να μεταφέρετε το βάρος του σώματος, με το να στέκεται με το ένα πόδι μπροστά στο άλλο. Η στάση αυτή ξεκουράζει σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι να στηρίζεστε μια στο ένα πόδι και μια στο άλλο.

Τακτική άσκηση

Η ενδυνάμωση του σώματος είναι ιδιαίτερα σημαντική. Εξασφαλίστε ότι θα πραγματοποιείτε τακτική άσκηση, τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. Είδη άσκησης όπως κάποιο πρόγραμμα σε γυμναστήριο, η yoga ή το pilates θα σας βοηθήσουν να ενδυναμώσετε σημεία του σώματος όπως η πλάτη.

Επίσκεψη σε έναν ειδικό

Σε περίπτωση που γνωρίζετε πως έχετε κάποιο πρόβλημα με το πέλμα σας, είναι σκόπιμο να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό, που θα κατασκευάσει έναν ειδικό πάτο, βασισμένο στις ανάγκες σας. Σε μια τέτοια περίπτωση, ίσως είναι απαραίτητο τα παπούτσια σας να είναι ένα νούμερο μεγαλύτερα, ώστε να προσαρμόζεται άνετα ο πάτος σε αυτά.

Δείτε εδώ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται για τα ανατομικά παπούτσια


Τώρα γνωρίζετε ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές για σερβιτόρους, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να ανταπεξέλθετε με άνεση στην πολύωρη ορθοστασία, καθώς και έναν μεγάλο αριθμό συμβουλών ώστε να αποκτήσετε άνετο και ξεκούραστο βήμα κατά τη διάρκεια της βάρδιας σας. 

Αφήστε κάποιο σχόλιο
Απάντηση
Παρακαλώ συνδεθείτε για να γράψετε σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Μενού

Δημιουργήστε λογαριασμό για να σώσετε αγαπημένα.

Είσοδος

Δημιουργήστε λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε την wishlist.

Είσοδος