12 Δώρα για μάγειρες και πρωτότυπα δώρα για σεφ που θα ενθουσιάσουν

Σε περίπτωση που έχετε κάποιο πρόσωπο που ασχολείται είτε ερασιτεχνικά, είτε επαγγελματικά με την κουζίνα σίγουρα θα έχετε σκεφτεί να τους χαρίσετε δώρα για μάγειρες και πρωτότυπα δώρα για σεφ. Για τους ανθρώπους αυτούς η μαγειρική είναι απόλαυση. Με τον κατάλληλο εξοπλισμό, η εμπειρία αυτή θα γίνει ακόμη πιο διασκεδαστική. Οι επιλογές είναι πολλές, κατάλληλες για κάθε μάγειρα της καρδιάς σας.


Ας δούμε λοιπόν παρακάτω τόσο κλασικά, όσο και πρωτότυπα δώρα για σεφ τα οποία θα προκαλέσουν ενθουσιασμό στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Δώρα για μάγειρες

Ο αριθμός των εργαλείων και των gadgets που χρησιμοποιούνται σε μια κουζίνα είναι μεγάλος. Στα πιο κλασικά δώρα για μάγειρες, που θα βοηθήσουν στην επιτυχημένη αντιμετώπιση των προκλήσεων της κάθε συνταγής ανήκουν:

Μαχαίρι κουζίνας 10 εκατοστών σε μαύρο


Σε μια κουζίνα, πρώτη και κύρια θέση έχουν τα μαχαίρια κουζίνας. Είναι τα εργαλεία που μας βοηθούν να κόψουμε την πρώτη ύλη και να ξεκινήσουμε να συνθέτουμε μοναδικές συνταγές για εμάς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Πιο συγκεκριμένα, με το μαχαίρι κουζίνας 10 εκατοστών σε μαύρο, θα μπορεί να κόβει κανείς όλα τα φρούτα και τα λαχανικά με μεγάλη ευκολία και να δημιουργεί σαλάτες και διάφορα πεντανόστιμα συνοδευτικά για τα γεύματα σας.

Μασάτι 18 εκατοστών στρογγυλό με πλαστική λαβή


Τα μαχαίρια όμως για να λειτουργήσουν χρειάζονται και την κατάλληλη περιποίηση. Το σωστό και έγκαιρο τρόχισμα της λεπίδας θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού. Με ένα μασάτι, και πιο συγκεκριμένα το μασάτι 18 εκατοστών στρογγυλό με πλαστική λαβή το τρόχισμα θα γίνει παιχνιδάκι.

Θήκη μαχαιριών ξύλινη Swiss Classic


Κάθε μάγειρας που αγαπά και σέβεται τον εαυτό του θέλει να έχει συγκεντρωμένο και τακτοποιημένο τον εξοπλισμό του. Σε περίπτωση που θέλετε να προσφέρετε ένα δώρο σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο το οποίο θα διευκολύνει την καθημερινότητα του, μια θήκη μαχαιριών είναι η κατάλληλη λύση. Μάλιστα, μια ξύλινη θήκη θα βελτιώσει την ποιότητα του μαγειρέματος ενώ την ίδια στιγμή θα χαρίσει στυλ στον πάγκο της κουζίνας.

Ποδιά σεφ sweets


Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των διαφόρων γευμάτων υπάρχει η ανάγκη και για την κατάλληλη προστασία. Μια ποδιά σεφ θα βοηθήσει να κρατηθούν μακριά λεκέδες και πιτσιλιές από τα διάφορα τρόφιμα, καθώς και πιτσιλιές από βραστό νερό ή τηγανητό λάδι. Μια ποδιά με κάποιο ιδιαίτερο μοτίβο, όπως για παράδειγμα η ποδιά σεφ sweets θα χαρίσει χαμόγελα στον αγαπημένο σας μάγειρα. Ο ρυθμιζόμενος λαιμός και η τσέπη είναι στοιχεία που καθιστούν την ποδιά ένα ιδιαίτερα χρηστικό δώρο.

Ψαλίδι πουλερικών ανοξείδωτο με κόκκινη λαβή


Και ποιος δεν αγαπά τα πουλερικά; Το κοτόπουλο, ο κόκκορας, η γαλοπούλα είναι σημείο σταθμός τόσο για τα κυριακάτικα, όσο και για τα εορταστικά τραπέζια. Για να γίνουν όμως ζουμερά θέλουν το κατάλληλο κόψιμο. Με ένα μαχαίρι πουλερικών τα πουλερικά μπορούν να τεμαχιστούν στις κατάλληλες μερίδες ιδιαίτερα εύκολα, ώστε να γίνουν νόστιμα και ζουμερά κατά το ψήσιμο.

Αντικολλητικό τηγάνι με αποσπώμενη λαβή 28 εκατοστών


Εκτός όμως από τα εργαλεία, είναι ιδιαίτερα σημαντικά και τα σκεύη που θα χρησιμοποιηθούν. Τα αντικολλητικά τηγάνια βρίσκονται σε κάθε κουζίνα, και είναι ένα σημαντικό εργαλείο για κάθε μάγειρα, διότι του επιτρέπουν να αφήσει τη φαντασία του ελεύθερη και να μεγαλουργήσει με έναν μεγάλο αριθμό συνταγών και υλικών. Το αντικολλητικό τηγάνι με αποσπώμενη λαβή 28 εκατοστών από τη σειρά Titanium Nowo της Woll διακρίνεται για την ανθεκτικότητα του ακόμη και για τακτική χρήση σε ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

Πρωτότυπα δώρα για σεφ

Η καθημερινότητα που έχει ένας σεφ είναι δύσκολη. Την ώρα της δουλειάς θα πρέπει να είναι διαρκώς συγκεντρωμένος για να μπορεί να είναι αποδοτικός. Την ίδια συγκέντρωση χρειάζεται και στην κουζίνα του σπιτιού του για να πειραματιστεί με διάφορες γεύσεις και συνταγές. Αν θέλετε να προσφέρετε κάτι τέτοιο σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο, μερικά από τα καλύτερα δώρα για σεφ περιλαμβάνουν:

Unisex σακάκι σεφ με κούμπωμα τρουκ και αεριζόμενη πλάτη


Κάθε στιγμή στην κουζίνα θέλει προσοχή και άνεση. Ένα σακάκι με κούμπωμα τρουκ και αεριζόμενη πλάτη θα δώσει την ελευθερία κινήσεων που έχει ένας σεφ ανάγκη. Χάρη στην αεριζόμενη πλάτη, το σακάκι αυτό της Ego Chef θα χαρίσει την αίσθηση της δροσιάς, ακόμη και όταν οι θερμοκρασίες ανέβουν. Το καλύτερο; Δεν χρειάζεται καθόλου σιδέρωμα.

Σκούφος σεφ με 100% βαμβάκι με σχέδιο Dino


Είναι σημαντικό ένας επαγγελματίας σεφ να καλύπτει το τριχωτό της κεφαλής. Για τον λόγο αυτό, οι σκούφοι και τα καπέλα σεφ είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ για κάθε επαγγελματία κουζίνας. Γιατί να μην το προσφέρετε ως δώρο στον αγαπημένο σεφ της καρδιάς σας; Ένας βαμβακερός σκούφος, σε διάφορα σχέδια, όπως για παράδειγμα ο δεινόσαυρος, θα χαρίσει πολλά χαμόγελα στον παραλήπτη!

Μαχαίρια σεφ Victorinox 7 τεμαχίων σε συσκευασία δώρου


Όπως είπαμε και παραπάνω, ένας σεφ μπορεί να ξεδιπλώσει το ταλέντο του με τα κατάλληλα εργαλεία. Σε περίπτωση που έχετε στο περιβάλλον σας κάποιον που μόλις αποφοίτησε από τη σχολή του, πήρε κάποια προαγωγή, ή βρήκε τη δουλειά που ονειρευόταν να αποκτήσει, ένα σετ μαχαιριών σεφ θα τον ενθουσιάσει. Τα μαχαίρια της Swiss Classic είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι κορυφαίας ποιότητας, ενώ το σετ περιλαμβάνει μαχαίρια κοπής μιας ευρείας γκάμας υλικών.

Μαχαίρι Santoku 17 εκατοστών με αυλακώσεις


Το μαχαίρι Santoku είναι ιδιαίτερα ελαφρύ, εύχρηστο και ιδιαίτερα εύκολο. Με αυτό μπορούν να κοπούν διάφορα είδη κρέατος, ψαριού και λαχανικών. Μάλιστα, το ασιατικής προέλευσης μαχαίρι Santoku, χάρη στην εύκολη χρήση που προσφέρει, έχει αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα σε πολλά είδη κουζίνας σε όλο τον κόσμο, ακόμη και στη χώρα μας.

Ακονιστήρι μαχαιριών δύο επιπέδων με κεραμικές ράβδους


Το ακονιστήρι μαχαιριών είναι ένα αξεσουάρ που βρίσκεται στην κουζίνα κάθε σεφ και όχι μόνο. Το ακονιστήρι μαχαιριών της Victorinox είναι ευρέως γνωστό στον κλάδο της μαγειρικής για την μεγάλη του ανθεκτικότητα και αποτελεσματικότητα στο κομμάτι του ακονίσματος των μαχαιριών. Η απλή του κατασκευή προσφέρει μεγάλη ευκολία χρήσης. Για τον λόγο αυτό, είναι δύσκολο να τα αποχωριστεί κανείς.

Σωτέζα αντικολλητική από χυτό αλουμίνιο με γυάλινο καπάκι 32 εκατοστών


Το σοτάρισμα του κρέατος και των λαχανικών είναι ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας ενός γεύματος, τόσο σε μια επαγγελματική, όσο και σε μια ερασιτεχνική κουζίνα. Με μια σωτέζα αντικολλητική, ο σεφ της καρδιάς σας θα μπορεί να ετοιμάζει εύκολα και γρήγορα όλα τα γεύματα που έχει στο μυαλό του. Μάλιστα, η αντικολλητική σωτέζα από τη σειρά Diamond Lite της Woll είναι ειδικά κατασκευασμένη για αντοχή σε ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες. Ο πρακτικός και εργονομικός σχεδιασμός της, με χειροποίητο αλουμίνιο και επίστρωση από διαμάντι θα γοητεύσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό chef.

Πώς να επιλέξετε το καλύτερο δώρο για έναν μάγειρα

Για να επιλέξετε ένα δώρο το οποίο ο παραλήπτης του θα το αγαπήσει, αξίζει να λάβετε υπόψη σας μερικά πράγματα. Ανάμεσα σε αυτά ανήκουν:


Ενδιαφέροντα του παραλήπτη 


Προσαρμόστε το δώρο με βάση τα χόμπι, και τις δραστηριότητες που αγαπά ο παραλήπτης. Ένα δώρο που σχετίζεται με κάτι που αγαπά, θα δείξει ότι έχετε προσπαθήσει και ότι λάβατε υπόψη τις ανάγκες του.

Περίσταση 


Ποια είναι η περίσταση; Πρόκειται για γενέθλια; Αποφοίτηση; Χριστουγεννιάτικο δώρο; Ή κάποια ιδιαίτερη στιγμή στην ζωή του παραλήπτη; Η περίσταση θα σας καθοδηγήσει και στην καλύτερη επιλογή δώρου.

Σχέση


Η σχέση που έχετε με τον παραλήπτη είναι ιδιαίτερα σημαντική. Με διαφορετικά κριτήρια διαλέγουμε ένα δώρο για ένα μέλος της οικογένειας σε σχέση με έναν στενό φίλο ή το ταίρι μας.

Ηλικία


Εξίσου σημαντικό κριτήριο είναι και η ηλικία. Τα δώρα για έναν ενήλικα σε σχέση με έναν έφηβο διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό.

Λειτουργικότητα


Εξετάστε αν το δώρο είναι λειτουργικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην καθημερινότητα. Τα λειτουργικά δώρα εκτιμώνται σε μεγαλύτερο βαθμό από τους παραλήπτες.

Ποιοτική κατασκευή


Καταφύγετε σε ποιοτικές επιλογές οι οποίες θα δείξουν το ενδιαφέρον και την αγάπη που έχετε για το πρόσωπο αυτό. Τα ποιοτικά προϊόντα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και είμαστε βέβαιοι πως θα χαρίσουν θετικά σχόλια.

Προϋπολογισμός 


Ορίστε ένα ποσό που μπορείτε να διαθέσετε για το δώρο. Αυτό θα σας βοηθήσει να επιλέξετε πιο προσεκτικά, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγετε σε μια δαπανηρή για τα δεδομένα σας επιλογή.


Στη Medica Hellas θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία για δώρα για μάγειρες και πρωτότυπα δώρα για σεφ, τα οποία θα χαρίσουν πολλά χαμόγελα στον αγαπημένο σας μάγειρα!

Αφήστε κάποιο σχόλιο
Απάντηση
Παρακαλώ συνδεθείτε για να γράψετε σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Μενού

Δημιουργήστε λογαριασμό για να σώσετε αγαπημένα.

Είσοδος

Δημιουργήστε λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε την wishlist.

Είσοδος