Πώς να επιλέξετε ιατρική στολή που να σας ταιριάζει

Η κατάλληλη ενδυμασία είναι σημαντική σε κάθε χώρο εργασίας και ιδιαίτερα για τους επαγγελματίες της υγείας. Η ιατρική στολή βοηθά τους ασθενείς και τους συγγενείς τους να αναγνωρίσουν γρήγορα έναν γιατρό ή νοσοκόμο, κάτι που τους διώχνει άμεσα το άγχος και τους ηρεμεί. Παράλληλα οι επαγγελματίες υγείας αισθάνονται μεγαλύτερη άνεση και λειτουργικότητα στο χώρο εργασίας τους φορώντας τις ειδικές ιατρικές στολές, οι οποίες παράλληλα χάρη στα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένες, αποτρέπουν την ανάπτυξη και διάδοση μικροβίων. 


Με ποια κριτήρια όμως να επιλέξει κανείς ιατρική στολή;


Υπάρχουν αρκετά πράγματα που θα πρέπει να λάβετε υπόψιν όταν ψάχνετε για ιατρική στολή . Παρακάτω θα δείτε μερικά βασικά κριτήρια για να επιλέξετε σωστά. 


Άνεση


Μπορείτε να σκέφτεστε να αγοράσετε την πιο φθηνή ιατρική στολή που θα βρείτε. Αυτό δεν είναι ένα καλό κριτήριο όταν πρόκειται για ένα ρούχο που θα φοράτε όλη μέρα και κάτω από δύσκολες συνθήκες. Το πιο σημαντικό που θα πρέπει να κοιτάξετε είναι η ποιότητα της στολής και η άνεση που παρέχει. Η στολή σας θα πρέπει να περιλαμβάνει αεραγωγούς για να αναπνέει το σώμα σας και να αερίζεται. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει στο ύφασμα ελαστικότητα αλλά και σχισμές για τη μεγαλύτερη δυνατή ελευθερία κινήσεων και τη σωστή εφαρμογή της στολής στο σώμα. Ακόμη, το τύλιγμα του μανικιού θα πρέπει να γίνεται με ευκολία, με τη βοήθεια ίσως της μανσέτας. 


Ποιότητα


Κάτι πολύ σημαντικό είναι και η ποιότητα των υφασμάτων. Αυτό θα το διασφαλίσετε επιλέγοντας μία μεγάλη μάρκα επαγγελματικών στολών όπως η Giblor’s ή η EgoChef. Τα ποιοτικά ρούχα είναι πιο ανθεκτικά, κάτι που είναι πολύ σημαντικό αφού οι στολές θια πρέπει να πλένονται πολύ τακτικά και σε μεγάλες θερμοκρασίες και δεν θέλετε να καταστραφούν οι ραφές ή να ξεπλυθούν τα χρώματα. Οι ποιοτικές ιατρικές στολές μπορούν να επιβιώσουν στα συχνά πλυσίματα και να διατηρηθούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα. 


Επιλογές χρώματος


Υπάρχουν πολλές επιλογές χρωμάτων για να επιλέξετε. Το λευκό, το πράσινο και το μπλε είναι οι πιο κοινές, αν και μπορείτε επίσης να επιλέξετε το καφέ, το μπορντό, το ροζ ή το μωβ.


Οι περισσότεροι προτιμούν το πράσινο ή το μπλε, καθώς έρευνα διαπίστωσε ότι είναι πιο εύκολο να ξεπλυθούν οι λεκέδες αίματος από αυτά τα χρώματα παρά από μία λευκή στολή. Επίσης, το πράσινο και το μπλε είναι πιο ήπια χρώματα για τα μάτια σε σύγκριση με το κόκκινο ή το λευκό που είναι πιο έντονα και κουράζουν τα μάτια. Αντίθετα, σύμφωνα με την ψυχολογία των χρωμάτων το μπλε, το πράσινο και το μωβ ενεργοποιούν συναισθήματα ηρεμίας, γαλήνης και ασφάλειας. 


Με τύπωμα ή χωρίς;


Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να λάβετε υπόψιν και τον ενδυματολογικό κώδικα στον εκάστοτε εργασιακό χώρο καθώς συχνά απαιτείται ένα συγκεκριμένο χρώμα ή μόνο μονόχρωμες στολές. Αν όμως στο νοσοκομείο ή το ιατρείο που εργάζεστε υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία, εξαρτάται από εσάς αν θα επιλέξετε ιατρική στολή με στάμπα ή όχι. 


Υπάρχουν πολλά prints στην αγορά με πολύχρωμα και φωτεινά σχέδια για κάθε γούστο που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες αλλά έχουν μεγάλη δημοτικότητα μεταξύ των παιδιών και άρα των παιδιάτρων. 


Τσέπες


Οι επαγγελματίες υγείας είναι επιφορτισμένοι με το να κάνουν πολλά πράγματα και κάποιες φορές ταυτόχρονα. Μερικές πρακτικές τσέπες μπορεί να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες για να τοποθετήσει κανείς στυλό, σημειωματάριο, ψαλίδι ή άλλα ιατρικά εργαλεία. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Μενού

Δημιουργήστε λογαριασμό για να σώσετε αγαπημένα.

Είσοδος

Δημιουργήστε λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε την wishlist.

Είσοδος