Πως να επιλέξω τα πιο ελαφριά παπούτσια εργασίας

Τα πιο ελαφριά παπούτσια εργασίας είναι ο σύμμαχός σας απέναντι στην ορθοστασία, στην κούραση των ποδιών και της μέσης. Η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων είναι μέγιστης σημασίας για ένα αποδοτικό εργασιακό πλαίσιο. Όπως σε κάποιες δουλειές οι εργαζόμενοι πρέπει να φοράνε κράνος, ή ρούχα εργασίας για την προστασία τους, έτσι σε ορισμένες εργασίες τα ελαφριά παπούτσια είναι απαράιτητα για τους εργαζομένους. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε ποιοι τύποι παπουτσιών είναι οι καλύτεροι, πως βοηθούν στην εργασία και πως να επιλέξετε τα κατάλληλα για εσάς.


Ποια είναι τα οφέλη

Ανατομικά σαμπό εργασίας

Σε συνθήκες πολύωρης ορθοστασίας ή διαρκούς κίνησης τα ελαφριά παπούτσια εργασίας προσφέρουν πολλά οφέλη. Αρχικά μειώνεται η κούραση στα πόδια και οι πόνοι στη μέση. Ακόμη βελτιώνεται η κινητικότητα του εργαζόμενου, πράγμα που τον καθιστά πιο αποδοτικό. Όσο μεγαλύτερη η άνεση, τόσο μεγαλύτερη και η αποδοτικότητα στη δουλειά.


Ένα ακόμα όφελος είναι η αντιολισθιτικότητα. Πολλοί εργασιακοί χώροι, εσωτερικοί ή εξωτερικοί, μπορεί να είναι ολισθιροι, επομένως μπορούν να προκληθούν πολλοί τραυματισμοί. Επιλέγοντας αντιολισθιτικά υποδύματα, μειώνετε σημαντικά την πιθανότητα τραυματισμού στο χώρο εργασίας σας. Για παράδειγμα, για τους εργαζόμενους σε νοσοκομεία και κλινικές, τα ιατρικά σαμπό είναι η καλύτερη επιλογή. Προσφέρουν άνεση και ξεκούραση στο πόδι, αλλά ταυτόχρονα είναι αντιολισθιτικά και αντικραδασμικά. Με αυτό τον τρόπο ένας νοσοκόμος που κινείται στους διαδρόμους του νοσοκομείου είναι πιο ξεκούραστος και δεν πρόκειται να γλιστρίσει.


Επιπλέον, ένα ακόμα χαρακτηριστικό των παπουτσιών για δουλειά είναι η προστασία από το νερό. Αν είναι αδιάβροχα προστατεύουν το πόδι από το νερό και προσδίδουν και μια σταθερότητα στην ολίσθιση.


Τέλος, ένας ακόμα κίνδυνος για μια ομάδα εργαζομένων είναι η ηλεκτροπληξία. Για την ασφάλειά τους, οι εργαζόμενοι πρέπει να φοράνε υποδύματα που δεν έχουν μέταλλα, ώστε να μην είναι καλοί αγωγοί του ηλεκτρισμού. Ας εξετάσουμε τώρα από τι υλικά κατασκευάζονται τα πιο ελαφριά παπούτσια εργασίας.

Από τι υλικά είναι κατασκευασμένα

Προκειμένου να είναι ελαφριά, τα υποδύματα εργασίας κατασκευάζονται από υλικά που επιτρέπουν στον αέρα να κυκλοφορήσει στα πόδια. Έτσι σε καμία περίπτωση δεν είναι δερμάτινα ή αθλητικά. Αντιθέτως είναι ανατομικά παπούτσια από κάποιο ελαφρύ συνθετικό υλικό. Συνήθως χρησιμοποιείται πολυουρεθάνιο, που προσφέρει αντοχή και ελαστικότητα χωρίς να προσδίδει βάρος. Χάρη στο ότι είναι ανατομικά και έχουν μικρό βάρος, τα υποδύματα αυτά προσφέρουν προστασία στον αστράγαλο, τα γόνατα και τη μέση.


Ένα άλλο υλικό που χρησιμοποιείται συχνά είναι ο αφρός EVA. Αυτός τοποθετείται στη σόλα του παπουτσιού και το κρατάει ελαφρύ κι ελαστικό χωρίς να θυσιάζεται η αντοχή και η στήριξη. Πρόκειται για κάποια από τα πιο ελαφριά παπούτσια εργασίας που χρησιμοποιούνται κυρίως στις κουζίνες. Είναι ιδιαίτερα αντιολισθιτικά και προσφέρουν ασφάλεια στο πάτωμα της κουζίνας που είναι ιδιαίτερα ολισθιρό.


Πως να επιλέξω τα πιο ελαφριά παπούτσια εργασίας

Ο νούμερο ένα παράγοντας πριν επιλέξετε εργασιακά υποδύματα είναι να βρείτε τα κατάλληλα για τον συγκεκριμένο τομέα στον οποίο εργάζεστε. Ανάλογα με το περιβάλλον εργασίας σας, μπορεί να απαιτούνται παπούτσια με συγκεκριμένες προδιαγραφές, όπως αντοχή σε ορισμένες θερμοκρασίες ή προστασία από κρούσεις. Εάν είστε γιατρός ή νοσοκόμος, αναζητήστε ιατρικά σαμπό που είναι ειδικά κατασκευασμένα για την δουλειά σας. Αν εργάζεστε ως μάγειρας, επιλέξτε σαμπό κουζίνας που προσφέρουν προστασία από τους κινδύνους της δουλειάς σας και άνεση. Αν δουλεύετε στην εστίαση, αναζητήστε ανατομικά παπούτσια για σερβιτόρους που σας κρατάνε ξεκούραστους καθόλη τη διάρκεια της βάρδιας.


Φροντίστε το παπούτσι να είναι άνετο στο πόδι σας. Μια καλή τακτική είναι να επιλέγετε υποδύματα που είναι μισό νούμερο μεγαλύτερο από αυτό που φοράτε για να μην πιέζετε το πόδι. Λόγω της ορθοστασίας για ώρες ή της διαρκούς κίνησης, το πόδι μπορεί να πρηστεί. Εάν το πόδι είναι άνετο μέσα στα παπούτσια, τότε δεν πρόκειται να σας “χτυπήσουν” και θα νιώθετε πιο άνετα. Θυμηθείτε πως το μέγεθος των παπουτσιών μπορεί να έχει μικρές διαφορές ανάμεσα σε διαφορετικούς κατασκευαστές. 


Εν τέλει, το πως να επιλέξετε τα πιο ελαφριά παπούτσια εργασίας σχετίζεται με τη φύση της δουλειάς σας. Προκειμένου να είναι ελαφριά, τα υποδύματα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από κάποιο διαπνέον υλικό. Στα οφέλη τους συγκαταλέγεται το ότι είναι άνετα για το πόδι, αντιολισθιτικά, αντικραδασμικά και αδιάβροχα. Επιλέξτε αυτά που σας παρέχουν προστασία από τους κινδύνους της δουλειάς σας, και βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε το σωστό νούμερο για να είναι άνετα.

Αφήστε κάποιο σχόλιο
Απάντηση
Παρακαλώ συνδεθείτε για να γράψετε σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Μενού

Δημιουργήστε λογαριασμό για να σώσετε αγαπημένα.

Είσοδος

Δημιουργήστε λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε την wishlist.

Είσοδος