Πώς να φροντίσετε τα ανατομικά παπούτσια σας

Τα ανατομικά παπούτσια είναι ένα αξεσουάρ που μπορεί κυριολεκτικά να αλλάξει τη ζωή σας. Είτε έχετε κάποιο ορθοπεδικό πρόβλημα είτε είστε αναγκασμένοι να στέκεστε όρθιοι για ώρες μέσα στην ημέρα, τα ανατομικά υποδήματα όχι μόνο θα σας κάνουν να νιώσετε πιο άνετα αλλά και θα σας απαλλάξουν από πόνους στην πλάτη, τα γόνατα, τη μέση και τον αυχένα, θα βελτιώσουν τη στάση του σώματός σας και θα κάνουν την καθημερινότητά σας πολύ πιο εύκολη. Αν έχετε ήδη αγοράσει το πρώτο σας ζευγάρι ανατομικών υποδημάτων, τότε σίγουρα θα το έχετε ήδη λατρέψει. Και επειδή πρόκειται για μια αγορά που αποτελεί επένδυση, ασφαλώς θα θέλετε να τα έχετε σαν καινούρια να σας συντροφεύουν σε όλα σας τα βήματα για πολλά χρόνια.

Αυτό θα τα καταφέρετε, αν ακολουθείτε τους 5 παρακάτω βασικούς κανόνες στη φροντίδα τους:

Πλύσιμο

Τα ανατομικά παπούτσια είναι φτιαγμένα με υλικά άριστης ποιότητας που αγκαλιάζουν αρμονικά το πόδι και κατανέμουν ομοιόμορφα το βάρος σε όλο το πέλμα. Αυτά τα υλικά υψηλής τεχνολογίας χρειάζονται προσοχή στην επαφή τους με το νερό και το σαπούνι. Τα ανατομικά παπούτσια δεν πλένονται στο πλυντήριο και καλό είναι να μην τα μουλιάζετε στο νερό. Τρίψτε τα με ένα σφουγγαράκι με νερό και ήπιο απορρυπαντικό για πλύσιμο στο χέρι και σίγουρα αυτό θα είναι αρκετό.

Χημικές ουσίες

Η επαφή των ανατομικών σας παπουτσιών με χημικές ουσίες πρέπει να αποφεύγεται. Βαριά χημικά απορρυπαντικά, συνθετικά σαπούνια και λευκαντικά θα καταστρέψουν τη σύνθεσή τους και την άριστη εφαρμογή τους στο πόδι σας.

Βερνίκι για δερμάτινα

Αν τα παπούτσια είναι δερμάτινα, τότε μπορείτε να τα επαλείφετε με βερνίκι που θα αναζωογονήσει το χρώμα τους ή/και κρέμα που θα ενυδατώσει και θα θρέψει το δέρμα. Όμως, αυτό πρέπει να γίνεται, αφού τα έχετε πρώτα καθαρίσει και έχουν στεγνώσει τελείως, έτσι ώστε να μην εγκλωβιστεί η υγρασία μέσα στις ίνες του δέρματος.

Στέγνωμα

Το στέγνωμα των ανατομικών υποδημάτων πρέπει να γίνεται σε θερμοκρασία δωματίου. Η επαφή τους με τον ήλιο για ώρα θα σκληρύνει το δέρμα και μπορεί να προκαλέσει την απώλεια της φόρμας τους. Το ίδιο ισχύει και αν τα βάλετε να στεγνώσουν μπροστά σε κάποια πηγή θερμότητας, όπως σόμπα, καλοριφέρ ή αερόθερμο. Πάντως, εφόσον τα έχετε πλύνει με σφουγγαράκι χωρίς πολλή υγρασία, τότε δεν θα χρειαστούν πάνω από λίγες ώρες, για να στεγνώσουν. Σιγουρευτείτε πριν τα φορέσετε ότι δεν έχουν ίχνος υγρασίας.

Διάλειμμα

Καλό είναι να μη φοράτε το ίδιο ζευγάρι ανατομικά παπούτσια κάθε μέρα, αλλά να το αφήνετε να ξεκουραστεί ανά 2-3 μέρες. Έτσι, θα ξαναβρεί τη φόρμα του και η υγρασία από το πόδι θα εξαφανιστεί σταδιακά. Ο εγκλωβισμένος ιδρώτας είναι πρόβλημα σε όλα τα παπούτσια, καθώς προκαλεί τη συσσώρευση μικροβίων.


Κύρια εικόνα: Αθλητικά παπούτσια σε νερό / Dominik Martin, Unsplash.com

Προτεινόμενα άρθρα
Αφήστε κάποιο σχόλιο
Απάντηση
Παρακαλώ συνδεθείτε για να γράψετε σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Μενού

Δημιουργήστε λογαριασμό για να σώσετε αγαπημένα.

Είσοδος

Δημιουργήστε λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε την wishlist.

Είσοδος