Πού χρησιμεύουν οι ιατρικές μπλούζες και γιατί τις προτιμούν οι ιατροί και οι νοσοκόμοι;

Σε όλα τα ιατρεία αλλά και τα νοσοκομεία, το προσωπικό φοράει ιατρικές μπλούζες. Μπορεί ακόμα να φορούν και ιατρικό παντελόνι ή ποδιά, ανάλογα με τις απαιτήσεις της βάρδιας τους ή του πόστου τους. Για όλα τα επαγγέλματα υγείας είναι απαραίτητες οι ιατρικές στολές, ενώ το κλασικό λευκό τους χρώμα έχει αντικατασταθεί από διάφορα χρώματα, όπως μπλε, ροζ, γαλάζιο, ή πράσινο.

Αλλά γιατί οι γιατροί και οι νοσοκόμοι δε φορούν τα κανονικά τους ρούχα εν ώρα εργασίας; Ας δούμε παρακάτω τη χρησιμότητα που έχουν οι ιατρικές μπλούζες και είναι ανάρπαστες στα επαγγέλματα υγείας.

Καθαρίζονται εύκολα

Το αίμα, τα σωματικά υγρά, και οι διάφορες φαρμακευτικές κρέμες, διαλύματα, ή λοσιόν δεν καθαρίζονται εύκολα και υπάρχει κίνδυνος να μεταφέρουν ένα σωρό μικρόβια. Γι αυτό, οι ιατρικές μπλούζες είναι κατασκευασμένες από ειδικά υλικά που δε λεκιάζουν αλλά καθαρίζονται και πολύ εύκολα. Επίσης, είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά όσον αφορά το συχνό πλύσιμο και δε χαλάνε. Οι ιατρικές μπλούζες της Medica Hellas είναι κατασκευασμένες με ανθεκτικά υλικά αλλά καθαρίζονται εύκολα για να έχετε το κεφάλι σας πάντα ήσυχο.

Προσφέρουν άνεση

Οι γιατροί και οι νοσοκόμοι, αλλά και όλοι οι επαγγελματίες υγείας έρχονται αντιμέτωποι με εξαντλητικές ώρες και συνθήκες εργασίας. Είναι επίσης πολλές ώρες όρθιοι και συνεχώς εν κινήσει. Κρίνεται απαραίτητη λοιπόν η άνεση της ιατρικής στολής. Οι ιατρικές μπλούζες δε σφίγγουν, επιτρέπουν στο σώμα να αναπνέει, και το υλικό τους απορροφά τον ιδρώτα πολύ αποτελεσματικά. Φαντάζεστε λοιπόν πως ένα πουκάμισο ή απλό T-shirt δε θα ήταν κατάλληλα γι αυτές τις συνθήκες!

Βοηθούν στην αναγνώριση

Το ιατρικό προσωπικό μιας κλινικής ή ενός νοσοκομείου είναι μεγάλο σε αριθμό, και γι αυτό πολλές φορές είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς που πρέπει να απευθυνθεί. Τα χρώματα στις ιατρικές μπλούζες κάνουν αυτή τη διαδικασία πιο εύκολη, καθώς οι γιατροί φορούν άλλο χρώμα από τους νοσοκόμους ή τους χειρούργους. Έτσι, ο κάθε ρόλος χαρακτηρίζεται από ένα χρώμα και η αναγνώριση από το ίδιο το προσωπικό αλλά και τους ασθενείς γίνεται πολύ εύκολα.

Προστασία από τα μικρόβια

Η τήρηση της υγιεινής στους ιατρικούς χώρους είναι μέγιστης σημασίας, και για αυτό οι ιατρικές μπλούζες κρίνονται απαραίτητες. Προστατεύουν το ίδιο το ιατρικό προσωπικό από τους ασθενείς, αλλά και τους ασθενείς από τυχόν μικρόβια από τα ρούχα των ιατρών. Φανταστείτε να φρόντιζαν οι γιατροί τους ασθενείς τους με τα ρούχα που φορούν στο δρόμο! Θα ήταν καταστροφικό, ειδικά στην περίπτωση ασθενών με πολύ εξασθενημένο ανοσοποιητικό

Είναι βολικές και χρηστικές

Οι ιατρικές μπλούζες είναι έτσι κατασκευασμένες ώστε να προσφέρουν μέγιστη χρηστικότητα στους εργαζόμενους των ιατρικών επαγγελμάτων. Διαθέτουν τσέπες στις οποίες οι επαγγελματίες μπορούν να τοποθετήσουν όλα τα αντικείμενα που χρειάζονται, το στηθοσκόπιο, στυλό, τσιμπίδες, οτιδήποτε. Η άμεση πρόσβαση σε αυτά τα εργαλεία σε δευτερόλεπτα μπορεί να ελαχιστοποιήσει τον χρόνο αντιμετώπισης μιας επείγουσας συνθήκης.

Εξερευνήστε τις αμέτρητες επιλογές από ιατρικές μπλούζες στο website της Medica Hellas. Επιλέξτε αυτή που ταιριάζει στις ανάγκες σας και κάντε την καθημερινότητά σας πιο εύκολη και λειτουργική.

Διαλέξτε τη δική σας ιατρική μπλούζα
Προτεινόμενα άρθρα
Αφήστε κάποιο σχόλιο
Απάντηση
Παρακαλώ συνδεθείτε για να γράψετε σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Μενού

Δημιουργήστε λογαριασμό για να σώσετε αγαπημένα.

Είσοδος

Δημιουργήστε λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε την wishlist.

Είσοδος