Τι είναι το ύφασμα Tencel που φέρνει την καινοτομία στα σακάκια σεφ

Τι θέλει ένας μάγειρας από τα ρούχα που φοράει την ώρα της εργασίας του; Κυρίως δύο πράγματα: Να απορροφούν την υγρασία και να πλένονται εύκολα χωρίς να χαλάνε. Μέσα σε ένα περιβάλλον με υγρασία και λεκέδες, τα σακάκια σεφ πρέπει να κρατούν το δέρμα στεγνό, αλλά και να είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά, ώστε να μην χαλάνε με το πρώτο πλύσιμο.

Αυτό ακριβώς πετυχαίνουν τα σακάκια σεφ από ύφασμα Tencel.

Τι είναι το ύφασμα Tencel;

Το ύφασμα Tencel είναι μια καινοτόμος ίνα με εξαιρετικές ιδιότητες για αποτελεσματική απόδοση όλη την ημέρα ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Κατασκευάζεται από ανανεώσιμες πρώτες ύλες οξιάς, που προέρχονται από βιώσιμα δάση στην Αυστρία και τις γύρω χώρες. Πρόκειται, συνεπώς, για ένα ύφασμα με βοτανική προέλευση, το οποίο μπορεί να συνδυαστεί με μια πληθώρα άλλων υφασμάτων, όπως το βαμβάκι και ο πολυεστέρας, φτιάχνοντας ρούχα εργασίας που χαρακτηρίζονται από τη μέγιστη σταθερότητα και απαλότητα.

Το ύφασμα Tencel έχει φέρει επανάσταση στα ρούχα για σεφ χάρη στα ασύγκριτα πλεονεκτήματά του.

Chef με μαύρο σακάκι σεφ κρατάει ξύλινο πλάστη στα χέρια
Chef με ξύλινο πλάστη / Unsplash.com

Τι ακριβώς προσφέρει το ύφασμα Tencel;

  • Απορροφάει την υγρασία: Αυτές οι επαναστατικές ίνες από πολτό ξύλου απορροφούν την υγρασία έως και 50% περισσότερο από το βαμβάκι. Η υγρασία που καταλήγει στο σακάκι του σεφ μεταφέρεται αμέσως στο εσωτερικό της ίνας και στη συνέχεια απελευθερώνεται προς τα έξω αφήνοντας το δέρμα προστατευμένο. Αυτά τα χαρακτηριστικά βοηθούν το δέρμα να διατηρήσει τη φυσική του ισορροπία και να μην ερεθίζεται χάρη στην απαλότητα του υφάσματος.
     
  • Είναι απαλό: Οι ίνες Tencel προσθέτουν έξτρα απαλότητα σε όποιο ύφασμα και αν προστεθούν. Έτσι, παρέχουν τη μέγιστη άνεση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε συνδυασμό με κομψότητα και αποδοτικότητα.
     
  • Είναι ανθεκτικό: Τα υφάσματα από Tencel χαρακτηρίζονται από πολύ υψηλή σταθερότητα και είναι εξαιρετικά ανθεκτικά στη φθορά. Έτσι, τα ενδύματα μπορούν να πλυθούν πολλές φορές και μάλιστα σε υψηλές θερμοκρασίες, διατηρώντας το σχήμα και τα χρώματά τους. Πρόκειται για μια αναγκαία ιδιότητα που πρέπει να έχουν όλα τα σακάκια σεφ, τα οποία έρχονται αντιμέτωπα καθημερινά με πολύ δύσκολους λεκέδες.
     
  • Έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες: Επειδή το ύφασμα διώχνει την υγρασία και βοηθάει το δέρμα να αναπνέει, αποτελεί το πλέον εχθρικό περιβάλλον για τα μικρόβια ακόμα και σε συνθήκες έντονης υγρασίας και πολλών λεκέδων.
     
  • Είναι οικολογικό: Οι ίνες Tencel έχουν πιστοποιηθεί από την εταιρεία πιστοποίησης Vinçotte ως βιοαποικοδομήσιμες, έτσι μπορούν να επανέλθουν πλήρως στη φύση χωρίς να βλάπτουν το περιβάλλον. Γι’ αυτό το λόγο, η καινοτομία της εταιρείας Giblors έχει τιμηθεί με το σήμα EU Ecolabel, μια ετικέτα περιβαλλοντικής ποιότητας που απονέμεται μόνο σε προϊόντα και υπηρεσίες που έχουν σημαντικά χαμηλότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους.

Δείτε όλα τα σακάκια σεφ Tencel
Προτεινόμενα άρθρα
Αφήστε κάποιο σχόλιο
Απάντηση
Παρακαλώ συνδεθείτε για να γράψετε σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Μενού

Δημιουργήστε λογαριασμό για να σώσετε αγαπημένα.

Είσοδος

Δημιουργήστε λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε την wishlist.

Είσοδος